Gündem Twitter neden çöktü? Ne oldu? Ne zaman gelecek?

Twitter neden çöktü? Ne oldu? Ne zaman gelecek?

Paylaş
Twitter neden çöktü? Ne oldu? Ne zaman gelecek?

Twitter'a saat 17.00 sularından itibaren giriş yapılamadı. Twitter'a girmek isteyenlere gelen uyarı ise "Twitter şu anda yüklenemiyor." şeklindeydi... Peki, Twitter neden çöktü?

Twitter'a saat 17.00 sularından itibaren giriş yapılamadı. Twitter'a girmek isteyenlere gelen uyarı ise "Twitter şu anda yüklenemiyor." şeklindeydi. Yarım saatlik süren problem sonrası siteye erişim tekrar sağlandı. Peki, Twitter neden çöktü?

TWİTTER NEDEN ÇÖKTÜ?

Twitter 17.00 itibarıyla çöktü. Siteye girmek isteyenler "Twitter şu anda yüklenemiyor." yazısıyla karşılaştı. Siteye masaüstünden girmek isteyenlere de "En yakın zamanda düzeltilecektir." bilgisi verildi. Son dakika yapılan açıklamada ise bölgesel bir sıkıntı yaşandığı duyuruldu.



Twitter'a, 30 dakikalık erişim sıkıntısı sonrası tekrar erişim sağlandı.

BTK BAŞKANI FATİH SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Twitter'da sorun yaşanmasının ardından Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Fatih Sayan'dan açıklama geldi. Sayan, sorunun global olduğunu açıkladı. Hürriyet’e bilgi veren Sayan, “Türkiye network'ünde hiçbir problem yok. Sorun Twitter merkezli gözüküyor ve erişim engelinin global olduğunu tespit ettik” dedi.

TWİTTER TARİHÇESİ

Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış “tweet” (Türkçe cıvıldama) adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağ. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006’da oluşturulup Temmuz 2006’da kullanıma açıldı. 2013’te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve “internetin SMS’i” olarak tanımlandı. Mart 2016’da 310 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

2004 yılında, Twitter'ın da çatısı altında kurulacağı Odeo isimli bir şirket faaliyete geçiriliyor. 2005 yılında Odeo, “Podcasting” isimli servisini tanıtıyor, fakat beklenen ilgi görülmüyor.Şubat 2006’da Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams ve Biz Stone, insanların durumlarını mesaj olarak paylaşabileceği bir proje üzerinde çalışmaya başlıyorlar.Bu çalışma sonrasında orijinal fikri Jack Dorsey’e ait olan “Durum” konsepti ortaya çıkıyor, Mart ayının ilk günlerinde Noah Glass’ın önerisiyle isim olarak Twitter seçiliyor.