Magazin Twitter troll'üne 5 ay hapis

Twitter troll'üne 5 ay hapis

Paylaş
Twitter troll'üne 5 ay hapis

Şarkıcı Aylin Aslım Twitter üzerinden kendisini tehdit ettiği için Cihat Akbel adlı Twitter fenomenini dava etmişti. Açılan dava sonuçlandı ve Cihat Akbel 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi

Tartışma Aylin Aslım’ın bir yazısı üzerine Twitter’da yapılan eleştiriler ile başladı. Eleştirilerin ardından Aylin Aslım “Abazan trollerin en neşeli saatleri bu saatler. Adamsınız, adamın dibisiniz. Sizin de işiniz zor be” demesi üzerine iyice alevlenen tartışmada Cihat Akbel ve arkadaşları “Aylin Aslım abazanlardan özür dilesin” hashtagı başlattı.

Haberin Devamı

Hashtag üzerinden yazılanlar bir süre sonra eleştiri boyutlarını aşınca Aylin Aslım Cihat Akbel’e dava açtı. Dava mahkemede troll kavramının kullanılması açısından bir ilk teşkil ediyor. Cihat Akbel ise bugün Twitter hesabından açıklamalarda bulundu:

“Tehdit ve huzuru bozmakla yargılanıyordum. 1.5 yıl sürdü. O zamanı hatırlayanlar bilir. Ortada herhangi bir tehdit unsuru yoktu. ‘Kılıçları çektik geliyoruz’ vs. gibi mecaz olduğu aşikâr cümleler dışında tehdit diye algılanacak herhangi bir şey yazmadım. O gün kullandığımız hashtage yazılan ve bana ait olmayan birçok twit de bana karşı koz olarak kullanıldı. Hepsinin yanında mahkeme süreci boyunca bilinçli olarak abuk subuk haberler yapıldı. Zaman zaman paylaştım. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile 5 ay hapis cezası aldım. ceza ertelendi. canları sağ olsun. ben yanlış bir şey yapmadım.
olayı bilen çok insan var burada. Kendimi daha fazla açıklamaya ihtiyacım da yok. Teşekkür ederim hepinize.”

Haberin Devamı