Türkiye (Son Dakika) Twitter ve Facebook'ta tuzağa düştüler!

Twitter ve Facebook'ta tuzağa düştüler!

Paylaş
Twitter ve Facebook'ta tuzağa düştüler!

İzmir'de, facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıştıkları kişilerden elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle alışveriş yaptıkları ileri sürülen biri lise öğrencisi 3 şüpheli, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı

İzmir Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, spor kulüplerinin internet üzerinden taraftar ürünleri satışı yaptığı sitelerinden, şüpheli alışveriş yapıldığı yönünde ihbar alınca çalışma başlattı. ’Mail order’ yöntemiyle kişilerin kredi kartı bilgileri izinsiz olarak kullanılarak yapılan alışverişin izini süren polis, Z.A. ve Ö.A.’ya ulaştı. Bu iki şüpheliyi takibe alan polis, internetten verdikleri siparişi almak üzere bir kargo firmasına gideceklerini belirledi. İki ayrı operasyonda, Z.A. ile Ö.A. yakalandı.

Haberin Devamı

Soruşturmayı derinleştiren polis, 2 şüpheliyi A.Y.’nin yönlendirdiğini tespit edip, aynı gün bu kişiyi de yakaladı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, başkalarına ait kart bilgileriyle sipariş edilen çok sayıda tekstil ürünü, 2 telefon ve daha önceki tarihlerde sipariş ettikleri ürünleri satarak elde ettikleri değerlendirilen bin 970 TL ele geçirildi.

Twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıştıkları kişilerden, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini temin edip izinsiz alışveriş yaptıkları ileri sürülen 1’i lise öğrencisi 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİSTEN UYARI

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, şüphelilerden 1’inin lise öğrencisi olduğunu hatırlatıp, ebeveynlere küçük yaştaki çocuklarının online internet oyunları ve sosyal medya sitelerinin kullanımı konusunda duyarlı olmalarını, benzeri siteler üzerinden tanıştıkları yabancı kişilerle ilgili şüphelendikleri durumlarda güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

DHA