Bilim - Teknoloji Twitter virüsünden nasıl kurtulursunuz?
Paylaş
Twitter virüsünden nasıl kurtulursunuz?

Son dönemin popüler sosyal ağ sitesi Twitter kullanıcılar kadar siber korsanların da iştahını kabartıyor. İşte siteyi tehdit eden yeni zararlı yazılım saldırısı

Politikacıların ve ünlülerin aktif kullanımıyla bir anda dünyanın en popüler sitelerinden biri olan Twitter aynı zamanda hacker'ların da hedef tahtası. Zararlı yazılım geliştiriciler sitedeki yoğun tweet trafiğinden faydalanmak için her yolu deniyor.

Haberin Devamı

Son günlerde site üzerinde kendini gösteren yeni zararlı yazılım ise kullanıcıların duygularını kullanıp onları kendine esir hale getiriyor. Şimdilik bir ad konulmayan zararlı yazılım, kullanıcının ağzından arkadaşlarını link'e tıklatacak bir mesaj atıyor. Listenize gizlice giren 20 kişi adındaki bu mesajda ise eski sevgilileriniz de bu listede olabilir tarzı tıklamaya yönlendirici bir ibare bulunuyor. Adrese tıkladığınız zaman ise zararlı yazılım profilinizi ele geçiriyor.

Solucan Nasıl Saldırıyor?

Peki bu zararlı yazılıma karşı kendiniz nasıl koruyabilirsiniz? Yeni solucan şimdilik sadece İngilizce mesajlarla tüketicileri kandırıyor. O yüzden Türk kullanıcılar İngilizce içerikli mesajlara karşı dikkatli olurlarsa saldırıdan korunabilirler. Eğer solucandan etkilendiyseniz settings/connection kısmına gelip buradan aktif olan uygulamaları iptal ederseniz zararlı yazılımda kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Güvenlik firmalarının hâlâ araştırdığı solucanın esas zararları ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.