Bilim - Teknoloji Twitter "yanlış anladı!"
Paylaş
Twitter "yanlış anladı!"

Twitter binlerce kullanıcısını "robot" sandı; çok sayıda hesabı dondurdu!

Geçtiğimiz gün, Twitter'da bir şeylerin korkunç sayılabilecek bir şekilde ters gittiği ortaya çıktı. Sosyal medya devi, bir anda neredeyse tüm insanları robot olarak görmeye başladı. Etkilenen kullanıcılar, Twitter'ın internet sunucusundan mesajlarının "otomatik göründüğü" ve diğer kullanıcıları "spam ve kötü amaçlı hareketlerden" korumak için engellendiklerini belirten uyarılar ile karşılaştılar.

Sadece sevdikleri dizileri desteklemek isteyen bazı kişiler tweet'lerini atamazken, bazıları da rastgele sunulan sayı ve harfleri, veya "captcha"ları "çözme yeteneklerini kaybettiklerini" söylediler.

Tabii ki bu durumundan faydalanmaya çalışan kişiler de oldu. Her zaman cyborg olmak istediğini ve bu amaca bir adım yaklaştığını düşünenlerden, artık sadece binary (0 ve 1'lerden oluşan bilgisayar dili) ile tweet atacağını söyleyenlere kadar pek çok farklı kişi, bu sorun ile eğlenmenin yollarını buldular.

Ancak genel olarak bakıldığında pek çok kişi sadece durumun şaşkınlığı içindeydi ve telefonlarından attıkları tweet'ler ile bu şaşkınlığı belirttiler. Neyse ki Twitter bu sorunu çabuk fark etti ve hatayı yaklaşık olarak bir saat içerisinde çözerken, durumdan etkilenen kişilerden özür dilemeyi de ihmal etmedi...

Haberin Devamı

Resimlerle: 30 Sansasyonel Twitter mesajı!

Kaynak: CHIP Online