Bilim - Teknoloji Twitter yeni gizlilik politikasını paylaştı
Paylaş
Twitter yeni gizlilik politikasını paylaştı

Avrupa Birliği’nin 25 Mayıs’ta yürürlüğe geçireceği Genel Veri Koruma Yasası öncesinde sosyal medya platformları gizlilik politikalarını güncellemeye başladı. Kullanıcı verilerini toplayan ve kullanan Twitter’da bu şeffaflaşma akımına dahil oldu

Facebook'un veri ihlali skandalından sonra kullanıcılar tarafından diğer sosyal medya servislerinin de aynı şeyleri yapabiliyor olabileceğini gözden kaçırıyor.

Kullanıcı verilerini toplayan, kullanan ve paylaşan sosyal medya platformu Twitter, yayınladığı yeni gizlilik politikasıyla kullanıcıları bu konuda aydınlatıyor.


TWITTER BİLGİYİ NEREDEN ALIYOR?


Mikro sosyal ağ olarak kabul edilen Twitter, hakkımızda platform üzerinde paylaştığımızdan daha fazlasını biliyor. Facebook gibi Twitter da cihazınızdaki bilgileri almanın yanında platforma giriş yapmamış olsanız bile Twitter'la giriş yaptığınız tüm web sitelerindeki aktivitelerinizi topluyor.

Twitter ayrıca telefonundaki kişileri platformuna yükleyenlerin arkadaşlarının, ailelerinin, tanıdıklarının ve iş arkadaşlarının (telefon numarası, e-posta adresi gibi) bilgilerini de alıyor.

Tüm bunlar, Twitter’a hakkınızda alışkanlıklarınız, konumunuz, çevreniz ve ilgi alanlarınıza dair zengin bir veri akışı sağlıyor.

Haberin Devamı