Siyaset Twitter'da 2 cumhurbaşkanı var
Paylaş
Twitter'da 2 cumhurbaşkanı var

Tayyip Erdoğan twitter hesabını güncelleyince twitter'da iki cumhurbaşkanı hesabı oldu..

Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bıraktı. AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi. Seçim sonuçları YSK tarafından açıklanınca Recep Tayyip Erdoğan, mikro blog sitesi twitter'daki bilgilerini de güncelledi. Erdoğan, twitter'daki hesabını 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı' şeklinde revize etti. Bu revize sonrası sosyal paylaşım sitesi twitter'da iki Cumhurbaşkanı olmuş oldu çünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hesabını henüz revize etmemişti.

Haberin Devamı

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

61. Hükümetin başbakanı Erdoğan istifasını verecek. Yerine yardımcılarından biri geçecek. Erdoğan'ın milletvekili düşecek. Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni 28 Ağustos'ta yapılacak. 11. Cumhurbaşkanı Gül, görevi Erdoğan'a teslim edecek. 28 Ağustos'ta Erdoğan cumhurbaşkanı olacak. 28 Ağustos sonrası AK Parti'de olağanüstü genel kurul yapılacak. Yeni genel başkan seçilecek. Yeni genel başkan aynı zamanda milletvekili ise, hem partinin başkanı, hem de başbakan olacak. 62. Hükümet ve yeni kabine için TBMM’de güven oylaması yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 62. hükümete onay verdikten sonra, yeni hükümet göreve başlayacak.

TOPAL ÖRDEK

10 Ağustos - 28 Ağustos arası "Topal Ördek" modelini duyacağız. Topal Ördek şu anlama geliyor. ABD'de başkanlık seçimleri Ekim - Kasım ayında yapılıyor. Seçimi kaybeden veya görev süresi biten başkan seçimden iki ay sonra görevinden ayrılıyor. Yeni başkan başkan seçildiği seçim gününden tam 2 ay sonra görevine başlıyor. Bu sırada imza yetkisi olan eski başkan ile, seçimi kazanan, ancak mazbatasını alamamış başkan oluyor. ABD'de 2 ay süren bu döneme Topal Ördek deniyor. 11. Cumhur.aşkanı Abdullah Gül için de, bu iki hafta böyle geçecek. 18 gün boyunca, cumhurbaşkanlığına devam edecek. Erdoğan da, bu sırada yeni cumhurbaşkanı olarak tanıtılacak. 28 Ağustos'taki devir teslimden sonda bu süreç sona erecek.

Haberin Devamı