Magazin Twitter'da 'Ahmet Kaya' isyanı

Twitter'da 'Ahmet Kaya' isyanı

Paylaş
Twitter'da 'Ahmet Kaya' isyanı

Başbakan Erdoğan'ın, 12 Şubat 1999'daki MGD gecesinde Ahmet Kaya'nın yaşadıklarını hatırlatıp "Kimler saldırdı? Gezi Parkı'nda bize saldıranlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız" sözleri ortalığı karıştırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Ahmet Kaya'nın 12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) gecesinde yaşadıklarını hatırlatıp " ‘Kimler saldırdı? Gezi Parkı’nda bize saldıranlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz.” demesi yine Serdar Ortaç'ı gündeme getirdi.

O gece sahneye çıkarak ödül alan Ahmet Kaya, bir sonraki kasetinde Kürtçe şarkı yapıp klip hazırlayacağını açıklayınca, aralarında Serdar Ortaç'ın da bulunduğu bir grup tarafından protesto edilmişti. Kaya'ya tepkileri artmış, üzerine çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.

SERDAR ORTAÇ: GEZİ'YE KATILMADIM, ÇATAL ATMADIM


Bu açıklamanın ardından Serdar Ortaç'ın, Twitter hesabından o gece sahneye çıkıp hep birlikte 10. Yıl Marşı söyleyenlerin bulunduğu bir fotoğraf paylaşması dikkat çekti.

Ortaç, sürekli bu olayla gündeme gelmesinden duyduğu rahatsızlığı da bu mesajlarla anlattı:

-Gezi eylemlerine katılmadım, Ahmet Kaya'ya çatal atmadım. Daha ne kadar sürecek bu yazılar.

-Bir sürü hayranım benden yeni şarkılar beklerken,bunlarla uğraşmaktan nasıl şarkı yazacağım, ben de bilemedim.

ÖZCAN DENİZ : AHMET KAYA'YI ARAYIP ÜZÜNTÜMÜ DİLE GETİRDİM

Olaylı MGD gecesinde olduğu iddia edilen isimlerden Özcan Deniz de yaşadıklarına isyan etti.

Twitter üzerinde açıklama yapan Deniz, sayfasına "Ahmet Kaya'nın linç edildiği utanç gecesinde olmadığımı 15 yıldır ifade etmeye çalıştım. Sonrasında da Ahmet Kaya'yı arayıp üzüntümü dile getirdim. Üzgünüm ki her yıl benim de orada olduğuma dair yazılar yazılmakta. Bu yüzden açıklama gereği duydum. Kınanmam bu güne ait bir kınanma değil. Diyarbakır'da yıllar önce verdiğim dev nevruz konserinde de, Yusuf Hayaloğlu'nun albümüne verdiğim destek zamanında da bunu hep dile getirdim. İnşallah bu son olur ve bir daha bunu açıklama gereği duymam" notunu düştü.

İBRAHİM TATLISES: BEN ADAMIM ADAM


Ahmet Kaya'ya saldırı anında salonda olmadığını söyleyen İbrahim Tatlıses de MGD gecesine ait fotoğrafı Twitter sayfasında paylaştı ve altına "Alın bakayım ben nerdeyim? Ben orada yoktum demedim. Ben gittiğimde söylediler bana. El insaf ya! Ben adamım adam" notunu düştü.


Olayların ardından o gece sahnede hep birlikte 10. Yıl Marşı söyleyenmişti...

HÜRRİYET

Haberin Devamı