Dünya Twitter'daki şaka hayatını kararttı

Twitter'daki şaka hayatını kararttı

Paylaş
Twitter'daki şaka hayatını kararttı

Twitter'a, 'Uçuşum ertelenirse bu havaalanını patlatırım' şeklinde mesaj yollayan İngiliz'in başına gelmeyen kalmadı

Sosyal medyanın Facebook’tan sonraki yeni gözdesi Twitter'a şaka amaçlı gönderilen mesaj, bir İngiliz'in hayatını altüst etti.

Doncaster kentindeki Robin Hood Havaalanı'ndan İrlanda'ya gitmek üzere planlar yapan ancak yoğun kar nedeniyle havalimanının kapanması sonucu bu hayallerinin suya düşmesinden endişe eden Paul Chambers (26), "Lanet olsun. Robin Hood Havalanı kapanmış. Bu pisliği temizlemek için sadece 1 haftanız var. Yoksa bu havalimanını patlatırım" şeklinde bir mesaj yazarak Twitter'a gönderdi.

MESAJ SİLİNDİ

Bu mesaj istihbarat birimleri tarafından fark edilince, ülkede daha önce hayli tepki çeken Terörizm Yasası doğrultusunda hareket eden dedektifler, Chambers'ı bulup gözaltına aldı. 15 Ocak'ta yapması gereken uçuşun iptal edilebileceği yönündeki endişesi nedeniyle Twitter'a 6 Ocak'ta yolladığı bu mesaj yüzünden gözaltına alınan finans denetçisi Chambers, 7 saat boyunca nezarethane hücresinde tutuldu, dizüstü bilgisayarına, iPhone'una ve bilgisayarına el konuldu; yazdığı mesaj da yetkililerce Twitter'dan kaldırıldı.

O HAVAALANI ARTIK ONA YASAK

Ömür boyunca Robin Hood Havaalanı'na girmesi de yasaklanan Paul Chambers ancak kefaletle serbest kalabildi. Tabi bu arada çalışmakta olduğu şirket de kendi iç soruşturmasını tamamlayana kadar Chambers geçici olarak işten uzaklaştırıldı.

'TWITTER'IN NE OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORLAR'

İngiliz Daily Mail gazetesindeki habere göre Chambers, "Polisi karşımda görünce ailemden birinin kaza geçirdiğini falan sandım. Ellerinde benim Twitter sayfamdan alınmış bir çıktı vardı. Ondan sonra aklım başıma geldi. Twitter'ın ne olduğunu anlatana kadar canım çıktı; çünkü bunu daha önce hiç duymamışlardı" dedi.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı