Bilim - Teknoloji Twitter'dan büyük yenilik!
Paylaş
Twitter'dan büyük yenilik!

Twitter, bir süredir dedikodusu yapılan bu önemli özelliği sonunda hayata geçirmeye hazırlanıyor!

Twitter, bir e-market firması olan Stripe ile anlaşarak, internet sitesinde ürünlere "satın al" tuşunu ekleyecek ve bu şekilde kullanıcıların direkt olarak Twitter üzerinden alışveriş yapmalarını mümkün kılacak.

Re/code'da yayınlanan özel bir habere göre, bu ekleme işlemi, içinde bulunduğumunuz yılın sonlarına doğru kendisini gösterecek ve işletmelerin Stripe ile siteye giriş yaparak tweet'ler üzerinden satış yapmalarına izin verecek. Direkt ödeme sistemi, konser biletlerinden giysilere her şey için kullanılabilecek ancak firmaların ödeme süreci için Stripe ile siteye giriş yapmalarının ne kadar zor olacağı, ve daha da önemlisi, Twitter'da zaten hatırı sayılır bir miktarda bulunan spam'in, bu sistem ile ne kadar artacağı henüz belli değil.

Kullanıcılar büyük ihtimalle ürün alma, ödeme bilgisi girme ve hatta kargo bilgisi girme gibi işlemleri Twitter içerisinden yapacaklar ve bu da bir ürünü satın almak için gereken tıklama sayısını azaltacak. Potansiyel olarak, bu sisteme katılan işletmelerin ticari anlamda büyümelerine de imkan tanınacak. İnternet üzerinden ürün satın alma söz konusu olduğunda, kolay erişim çok önemli bir yer tutmakta. Bu yüzden de firmaların Twitter'ın yeni sistemi için sıraya gireceklerinden emin olabiliriz.

Resimlerle: 30 Sansasyonel Twitter mesajı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı