Bilim - Teknoloji Twitter'ın babası yeni fikirlerle döndü
Paylaş
Twitter'ın babası yeni fikirlerle döndü

140 karakter ile kendinizi ifade etmek ne kadar cazip? Çoğu kişinin olumsuz baktığı bu fikri dünya devine çeviren kişi projesinin başına geri döndü

5 yıl önce kimsenin ümit vermediği bir site olan Twitter şimdi dünyanın en güçlü projelerinden biri. 3.7 milyar dolar değerindeki site, geçtiğimiz aylarda 200 milyon dolarlık yardım alan Twitter'ın yıl sonundaki değerinin 7.7 milyar dolar olması bekleniyor. Ancak tüm bu olumlu gelişmelere rağmen sitede ters giden bir şeyler var.

Haberin Devamı

200 milyon kayıtlı üyesi bulunan Twitter'da üyelerin sadece yüzde 25'i aktif şekilde tweet atıyor. Sitenin en güçlü zamanlarında bu tarz sorunları çıkması Twitter yönetimine acil durum önlemleri aldırmaya zorladı.

İki yıldır site yönetiminden uzak olan Twitter fikrinin mimarlarından Jack Dorsey dün itibariyle projesinin başına döndü. Colombia Gazetecilik Okulu'nda konuşmacı olarak davetli olan Dorsey, Twitter'la ilgili yeni fikirlerinden de bahsetti.

Twitter Facebook'a Meydan Okuyacak

Sitenin alt yapısını güçlendirmek istediğini söyleyen Dorsey, Google gibi tüm dünyaya yayılmış bir ofis ağı içinde hazırlıklara başladı. Dorsey'in en önemli fikri ise Twitter'ı tüm kitlelere ulaştıracak ve Facebook ile yarışacak bir site haline getirmek.

Haberin Devamı

Bu konuda projeler geliştirdiğini söyleyen Twitter kurucusu, mavi kuşun tüm dünya tarafından daha iyi anlaşılması için uğraşacak. 200 milyon üyeden sadece yüzde 25'nin siteye gereken ilgiyi göstermesi konusunda ise Dorsey, o üyelerin Twitter konseptini yeterince anlamadığını ama önümüzdeki aylarda devreye girecek projelerle sitenin hem iş modeli hem de sosyal ağ olarak rakipsiz geleceğini söyledi.

Dorsey 2008 yılında CEO'luk görevinden alınıp yerine Evan Williams getirilmişti.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.