Bilim - Teknoloji Uber taksi fiyatları ne kadar? Uber taksi nasıl kullanılır?
Paylaş
Uber taksi fiyatları ne kadar? Uber taksi nasıl kullanılır?

Uber taksi ile sarı taksi arasında yaşanan krizin ardından Uber taksi nasıl kullanılır ve uber taksi fiyatları ne kadar? soruları hızla aratılmaya ve merak edilmeye başladı. Peki, Uber taksi neden bu kadar popüler oldu? Uber taksiyi kullanmak oldukça kolay. Yapmanız gereken tek şey akıllı telefonlarınıza Uber uygulamasını yüklemek. Adım adım sizler için haberimizde derledik. İşte Uber taksiyle ilgili merak edilen her şey...

Son günlerde Uber taksi fiyatları en sıkça aratılan ve araştıralan konularından biri oldu. Peki, Uber taksi nasıl kullanılır? Bir mobil uygulaması olan Uber, taksi çağırma hizmeti veriyor ve sizi yakınlarınızdaki bir sürücüyle eşleştirerek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlamaktadır. Uber indirmek ve kullanmak için ilk olarak uygulama marketinden Uber uygulamasını akılllı telefona indirmek gerekmektedir. Ardından uygulamaya telefon numarasıyla veya e-posta adresi ile kayıt olmak gerekecektir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra Uber uygulamasının ana ekranı açılmaktadır. Ana ekranda bulunan haritadan bir konum seçerek veya arama kutucuğuna gidilecek yer yazılarak bir Uber aracı çağırılmaktadır. Uber'de 3 farklı araç tipi bulunmaktadır. Bunlar Uber Taxi, Uber XL ve Uber Black'tir.

UBER TAKSİ FİYATLARI NE KADAR?


UberXL açılış ücreti 8 TL, dakika başına 0,35 kuruş, KM başına 2,5 TL olarak ücretlendiriyor.Ayrıca en düşük tutar 15 TL olmak zorunda. Çağrının iptali durumunda ise 15 TL ceza bedeli var.

UBER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN


UBER TAKSİ NASIL KULLANILIR?


Uber taksi çağırmak oldukça kolay yapmanız tek gereken şey, akılları telefonlarıza Uber uygulamasını yüklemek ve kayıt olmak.

Uber uygulamasını kullanmak için ilk olarak uygulama marketinden Uber uygulamasını akılllı telefona indirmek gerekmektedir. Ardından uygulamaya telefon numarasıyla veya e-posta adresi ile kayıt olmak gerekecektir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra Uber uygulamasının ana ekranı açılmaktadır. Ana ekranda bulunan haritadan bir konum seçerek veya arama kutucuğuna gidilecek yer yazılarak bir Uber aracı çağırılmaktadır. Uber'de 3 farklı araç tipi bulunmaktadır. Bunlar Uber Taxi, Uber XL ve Uber Black'tir.

Araç çağırma ekranında sürücü ile eşleşme sağlandıktan sonra sürücünün ve aracın bilgileri yer alacaktır. Plaka, sürücü adı, sürücünün fotoğrafı ve sürücünün puanı yolculara sunulmaktadır. Eğer sürücü beğenilmez ise araç çağırma işlemi iptal edilebilir. Araç çağırıldıktan sonra çevrenizdeki boş Uber aracı sayısına da bağlı olarak ortalama 10 dakika içinde belirttiğiniz konuma Uber aracı gelmektedir. Ödeme yöntemi olarak da yolculuk sonunda nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yolculuk sırasında ödeme yönteminizi değiştirmek için uygulama ekranınızı yukarı doğru kaydırın. Menü'deki Ödemeler öğesini açmak için kart numaranızın son 4 hanesine dokunun. Ödemeler'de Uber hesabınızla önceden ilişkilendirdiğiniz farklı bir ödeme yöntemi seçebilir ya da yeni bir ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı