Magazin Üç dizinin çalışanları Endemol'den haklarını istiyor!

Üç dizinin çalışanları Endemol'den haklarını istiyor!

Paylaş
Üç dizinin çalışanları Endemol'den haklarını istiyor!

Paramparça, Evlat Kokusu, Dayan Yüreğim dizilerinin oyuncuları ve set ekibi çalışanları paralarını alamadıkları gerekçesiyle bugün saat 16.00'da yapım şirketi Endemol ShineTürkiye'nin önünde basın açıklaması yapacak

Dizi sektöründe sular durulmuyor. Kısa süre önce Dayan Yüreğim dizisinin oyuncuları ve set çalışanları, ödemelerini almadıkları için yapım şirketi Endomol Shine Türkiye'nin Levent'teki binası önünde protesto gösterisi yapmışlardı.

Başrol oyuncuları Ece Uslu ve Ege Aydan'ın da bulunduğu protesto sonrası Endomol Shine şirket içindeki görev değişikliğini gerekçe göstermişti.


Paralarını alamayan Dayan Yüreğim dizisinin oyuncuları isyan etti


Ancak Endomol Türkiye'nin ödeme yapmadığı tek dizinin Dayan Yüreğim olmadığı ortaya çıktı. Paramparça ve Evlat Kokusu dizilerinin oyuncuları ve set çalışanlarının da aynı problemi yaşadıkları öğrenildi.

Paramparça, Evlat Kokusu, Dayan Yüreğim dizilerinin oyuncuları, set emekçileri, yönetmen ve yazarlarının bugün bir kez daha Endomol Shine Türkiye'nin Levent'teki binasının önünde basın açıklaması yapacak.


Dayan Yüreğim ekibinden sonra, Paramparça ekibi de yapım şirketine dava açacak


İŞTE 3 DİZİNİN PROTESTO EYLEMİ İLE İLGİLİ ORTAK AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

''Dizilerin tamamı bitmiş olmasına rağmen, alacaklarımızı tahsil edemedik. Ödeme takviminden haberimiz yok ve karşımızda bir muhattap bulamıyoruz. “60 ülkeye satıldı” ibaresiyle övünüp hem de çalışanlarının emeklerini ödenmemiş olması da ayrıca bir çelişkidir. Çeşitli iletişim yolları kurmayı denedik, herhangi bir geri dönüş alamadığımız için.


Yönetmen, yazar, oyuncular, tedarikçiler, teknik ekipleri ile beraber tüm hak edişlerin ödenmesi, aksi taktirde tüm yasal haklara başvurulacağı ve her türlü medya aracılığı ile duyurulacağını belirten bir basın açıklaması için 14.06.2016 Çarşamba günü saat 16.00’da şirket binasına gitme kararı aldık. Tüm kamuoyuna duyurulur.''



Haberin Devamı