Gündem Üç fidan soldu

Üç fidan soldu

Paylaş
Üç fidan soldu

Çocukluktan beri arkadaştılar. Aynı koleji bitirdiler. Başka başka üniversiteleri kazanıp ayrı düştüler. Yaz tatilinde memleketleri Zonguldak Ereğli'de buluştular...

ARACI MURATHAN KULLANIYORDU

Zonguldak Ereğli’de oturan Murathan Özdemir (19), Yunus Ertan (19), Oytun Yazıcıoğlu (19), Kubilay Yüksel (19) ve Ersin Öztürk (18), çocukluktan beri arkadaştılar.

İlköğretim okulunu, ardından da TED Zonguldak Koleji’nde birlikte okudular. Daha sonra her biri başka başka üniversiteleri kazandı ve yolları mecburen ayrıldı.

Gençler üniversiteleri tatile girince Ereğli’ye döndü. Önceki gece buluşup sahilde bir süre oturdular. Sonra da gece 03.00’te Murathan’ın kullandığı otomobille gezmeye çıktılar.

DUVARA ÇARPIP ALEV ALDI

Otomobil aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Önce yol kenarındaki aydınlatma direğine, sonra da bir binanın duvarına çarpıp alev aldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Oytun Yazıcıoğlu, Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Yunus Ertan ve Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği öğrencisi Kubilay Yüksel öldü.

Ersin Öztürk ağır yaralandı. Direksiyondaki Murathan Özdemir ise kazayı yara almadan atlattı.

İlhan ÇETİN/DHA