Ekonomi Üç milyon keyzede zamlı para alacak

Üç milyon keyzede zamlı para alacak

Paylaş
Üç milyon keyzede zamlı para alacak

Konut Edindirme Yardımı'nı alamayan 3 milyon 230 bin kişi olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, bu kişilere hakları olan parayı yüzde 10 zamla vereceklerini söyledi

455 MİLYON LİRA ÖDENECEK

Haberin Devamı

Meclis’e verilen bir soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) kapsamında, 9 Aralık itibarıyla 5 milyon 400 bin 871 hak sahibine 2 milyar 545 milyon lira ödendiğini söyledi. Babacan, ödeme yapılmayan 3 milyon 229 bin 733 hak sahibine, ödemelerin devam ettiğini ve bu kişilere 455 milyon lira ödeme yapılacağını kaydetti. Babacan, gecikme nedeniyle mağdur olanların alacağına ilişkin şunları söyledi:

TUTARA YÜZDE 10 ZAM GELECEK

“8 Aralık 2009’da kabul edilen yasada, Konut Edindirme Yardımı ödemelerini gecikmeli olarak almak durumunda kalacak olan hak sahipleri için nemalandırmaya ilişkin bir düzenlemeye yer verilmiştir. Yasadaki nemalandırma sistemi ile hesap edilen tutarlar, ilk ilan tarihindeki tutara yüzde 10 eklenerek ödenecektir. Ödemelerin daha sonraki dönemlerde yapılması halinde, her ilan dönemi için ilave yüzde 1.25 artış uygulanacaktır.”

Haberin Devamı