Gündem Üç şehirde çatışma

Üç şehirde çatışma

Paylaş
Üç şehirde çatışma

Diyarbakır, Ağrı ve Hatay'da PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Ağrı'da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, Hatay da ise 3 terörist ölü olarak ele geçirildi

Diyarbakır'da polis merkezine düzenlenen roketatarlı saldırı sonrası ise geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bugün akşam saatlerinde, Ağrı Dağının 2 bin 600 rakımında arazi arama ve taraması yapan güvenlik güçleri, karşılaştıkları teröristlerle sıcak temasa girdi.

Haberin Devamı

Bugün saat 18.00 sıralarında başlayan ve hala devam eden çatışmada, teröristlerin yakalanması için Doğubayazıt Birinci Mekanize Piyade Tugayı ile jandarmadan taviye ekip istendi.

Skorsky helikopterler, çatışma bölgesinin dört bir tarafına asker sevkiyatı yaparak teröristleri çembere almaya çalışıyor. Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Doğubayazıt ve Ağrı Devlet Hastanelerinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Bölgeye yakın olan köylerdeki vatandaşlar, silah sesleri ile yoğun bir top atışının yapıldığını söyledi.Vali Ali Yerlikaya, Ağrı Dağı'ndaki çatışmanın devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

3 TERÖRİS ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkisi yakınlarındaki Helin Vadisi'nde bir grup terör örgütü PKK üyesinin tespit edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını söyleyen Vali Türker, çatışmada 1'i kadın, 3 teröristin ölü ele geçirildiğini duyurdu. Türker, teröristlerin üzerinde uzun namlulu silah ile el bombaları bulunduğunu bildirerek, teröristlerin eylem için kent merkezine geldiğinin tahmin edildiğini kaydetti.Bölgedeki operasyonlar, hava destekli devam ediyor.

ÖZEL HAREKÂT MERKEZİNE ROKETATARLI SALDIRI

Dicle İlçesi’nin Ziyaret Tepe Mevkii’nde ilçenin korumasını sağlayan ve Özel Harekatçı polislerin görev yaptığı nöbetçi kulubesine bu akşam saat 19.20 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

Töreristler noktaya iki roket atarken, polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. İlk bilgilere göre öloyda ölen ve yaralanan olmazken, bölgeye takviye ekipler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.