Gündem Üç tekerlekli tahta ev

Üç tekerlekli tahta ev

Paylaş
Üç tekerlekli tahta ev

Adana'da geçimini sokaklardan pet şişe toplayarak sağlayan 38 yaşındaki Faris Aslan, eşi ve çocuğu ile birlikte zerzevat arabasında yaşam mücadelesi veriyor

Maddi durumu olmadığı için ev kiralayamayan 3 kişilik Aslan ailesi, hem ekmek teknesi olarak, hem de ev olarak kullandıkları üç tekerlekli zerzevat arabasında yaşıyor.

Pet şişe toplayıp satan Faris Aslan, eşi 30 yaşındaki Müzeyyen ve oğlu 9 yaşındaki Ramazan’ı üç tekerlekli bisikletin üzerine yerleştirdiği karton parçalarını yatak haline getiriyor.

ÇOCUKLARI BRONŞİ VE ASTIM HASTASI

Aslan, eşi ve çocuğu uyuduğu sırada, kendisi de pet şişe topluyor. Pet şişeleri satarak günde 10- 15 lira kazandığını kaydeden Faris Aslan, “Hiçbir ek gelirim yok.

Sağlık sigortamız yok. Başımızı sokacağımız evimiz yok. Sokaklarda yaşıyoruz. Eşim rahatsız. Çocuğum ise bronşit ve astım hastası. Onları tedavi ettirecek param yok.

Günlük topladığım pet şişeleri satarak ancak karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Bazen de halimizi görüp bize yemek verenler oluyor. Evimiz olmadığı için üç tekerlekli bisikletimizde uyuyoruz.

Yazın sıkıntımız yok. Hava zaten sıcak, üç tekerlekli bisiklette açıkta uyuyabiliyoruz. Ancak, kışın başımızı sokacak yer bulmak büyük sorun. Kapalı bir yer bulursak, uyumaya çalıyoruz” dedi.

9 YAŞINDA OKULA HİÇ GİDEMEDİ

Faris Aslan, tek isteğinin sigortalı bir iş ve başlarını sokacakları bir ev olduğunu söyledi. Aslan, oğlu Ramazan’ın büyüdüğünü, eğitimini yaptıramadıklarını, iyi bir gelecek vaat edemediklerini kaydederek, “Ramazan 9 yaşında ama hala okula gönderemedim.

Kaydını yapmak için okula götürdüğümde kayıt parası 10 lira istediler. İstedikleri para benim bir günlük yevmiyem. Ekmek paramız.

Diğer masrafları, kalacak sabit yerimiz olmamasını da dikkate alarak okula başlatamadım. Hiç olmazsa çocuğuma sahip çıkılması için devletimizden yardım istiyorum” diye konuştu.

Süleyman CÜZDAN/ADANA (DHA)

2