Spor Uçak kazasında hayatını kaybeden futbolcular Brezilya'ya getirildi

Uçak kazasında hayatını kaybeden futbolcular Brezilya'ya getirildi

Paylaş
Uçak kazasında hayatını kaybeden futbolcular Brezilya'ya getirildi

Kolombiya'da salı günü düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden Chapecoense futbol takımının oyuncularının cenazeleri Brezilya'ya getirildi

Kolombiya'da salı günü düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden Chapecoense futbol takımının oyuncularının cenazeleri Brezilya'ya getirildi.

Futbolcular, yıllardır top koşturdukları Chapeco kentindeki stadyuma bu kez veda için Brezilyalı askerlerin omzunda getirildi.



Binlerce taraftar, şiddetli yağışa rağmen Brezilya ve Chapecoense bayraklarıyla donatılmış stadyumdaki törende Chapecoenselu yıldızları yalnız bırakmadı.


Kolombiya'da düşen uçaktan kurtulan Erwin Tumiri o anları anlattı


Stadyumdaki taziye çadırının üstüne kulübün marşından bir bölüm olan "Mutlulukta ve zor zamanlarda. Siz hep kazandınız." ifadesi yazıldı.



Chapecoense'nin Başkan Vekili Ivan Tozzo, törende yaptığı konuşmada, "Bu alan takımın güzel kavgasını yürüttüğü yer. Bu takım bize her şeyin mümkün olduğunu gösterdi. Hepimiz Chapecoense'uz." dedi.



Törene, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer ile FIFA Başkanı Gianni Infantino katıldı.



Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazada 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı