Gündem Uçakta taciz

Uçakta taciz

Paylaş
Uçakta taciz

THY'de görevli bir kabin amirinin Genel Müdür Temel Kotil'e yazdığı mektup sonrası kaptan pilot E.G. işten kovuldu

10 aydır THY’de (Türk Hava Yolları) görev yapan hostes, Genel Müdür Temel Kotil, tüm pilot ve kabin memurlarının okuduğu iç yazışma sistemine elektronik posta ile bir şikayet yazısı gönderdi.

Hostes, 3 ay önce İstanbul-İzmir uçuşunda kaptan pilot E.G.’nin (39) tacizine uğradığını ileri sürüyordu. THY, pilot E.G.’yi işten kovdu.

MASAJ İSTEDİ

Adı açıklanmayan hostes şikayet mailinde şunları yazmıştı: “Uçakta bana ‘Çayımı kahvemi hep sen getir’ dedi. Sipariş verirken de ‘Şeker yerine sen parmağını koy, öyle içeceğim’ dedi.

Anlamadığımı söyleyince ‘Şeker sensin’ diye yanıtladı. Daha sonra benden çay istedi. Kokpite girdim. Bana ‘Şekerim hoş geldin’ dedi.

Omzunun ağrıdığını, masaj yapmamı istediğini söyledi. Ben de masaj bilmediğimi söyledim. Bunun üzerine bana ‘Çok nazlanıyorsun.

Kaptan ne derse onu yapman gerektiğini bilmiyorsun. Hemen dışarı çık’ dedi.”

ETEK ALTINA KOKU SIKTI

“Uçağın arka tarafında kaptanımız kokpitten çıkarak beni sıkıştırdı. Çok güzel koktuğumu söyledi. Aradan kaçtım. Arkada oturduğum sırada kaptanımız beni kokpite çağırdı.

İzmir’de yatıda ne yapacağımı sordu. Beraber dışarı çıkmayı teklif etti. Reddedip kokpitten çıktım.

İniş sonrası kaptanımız kokpite çöp poşeti takmamı söyledi, tam poşeti takarken koltuğunu arkaya iterek beni sıkıştırdı.

Tuvalete sıktığım ‘airfresh’i alarak benim eteğim altına doğru sıktı. ‘Güzel koksun, iyi olur’ dedi.”

2