Gündem Uçan hayal gerçek oldu

Uçan hayal gerçek oldu

Paylaş
Uçan hayal gerçek oldu

Lise mezunu iki arkadaşın en büyük hayali bir uçak yapmaktı. İnternetten uçaklar hakkında bilgi toplayıp fuarlarda uçakları incelediler. iki kafadar 5 yıl çalışarak uçak yapmayı başardı

İstanbul turu ilham verdi

Haberin Devamı

Pilot olan yeğeniyle kiraladıkları uçakla 2005 yılında İstanbul üzerinde bir tur atan Fevzi Kalenderoğlu’nun (60) uçaklara olan ilgisi arttı. Memleketi Gaziantep’e dönen işadamı Fevzi Kalenderoğlu teknik ressam olan çocukluk arkadaşı emekli Faruk Ülkümen (65) ile birlikte bir uçak yapmaya karar verdi. İkisi de lise mezunu olan arkadaşlar internetten uçak yapımıyla ilgili bilgi topladı ve uçak fuarlarına gidip uçakları yakından inceledi.

Hedef Türk malı uçak

İki arkadaş sonunda 5 yılda tamamı alüminyumdan 2 kişilik ‘Microlight’ tipi iki kişilik uçak yapmayı başardı. 650 kilo ağırlığında ve kanat uzunluğu 9 metre olan uçak 60 bin dolara maloldu. Uçağın sadece motor kısmı ile kaplamasının eksik olduğunu söyleyen Fevzi Kalenderoğlu, “Ekonomik nedenlerle 30 bin dolarlık motoru alamadık. Eksikleri tamamlayınca deneme uçuşu yapacağız. En büyük hedefimiz Türk malı bir uçak yapmaktı” dedi.

Haberin Devamı

Zeki GÜNAY/DHA