Bilim - Teknoloji Uçan KORAL geliyor
Paylaş
Uçan KORAL geliyor

Elektronik istihbarat göreviyle geçtiğimiz aylarda göklerde yerini alan milli insansız hava aracı ANKA'nın ardından adeta uçar bir KORAL işlevi görecek uçak projesine de başlandı

Elektronik harp özel görev uçakları geliştirilmesi amacıyla başlatılan Hava Platformunda Uzaktan Elektronik Destek/Elektronik Taarruz Kabiliyeti (HAVA-SOJ) Projesi için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Başkanlık binasındaki Nuri Demirağ Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Kuvvetlerimiz dünyada çok çok az ülkede olan bir kabiliyete kavuşacak" derken ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün ise HAVA SOJ’un caydırıcı olacağına işaret etti.

Proje kapsamında yapılacak 4 HAVA SOJ sisteminin 2023 yılından itibaren Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesi planlanıyor. Sözkonusu sistemle düşman haberleşme sistemleri ve radarlarının (hava savunma, erken ihbar gibi) tespit ve teşhis edilmesi ve bunların özellikle sınır ötesi harekatta dost unsurlara karşı kullanılamaması amacıyla karıştırılması, aldatılması ve köreltilmesi hedefleniyor.

KORAL ismiyle bilinen Kara Konuşlu Uzaktan Elektronik Destek/Elektronik Taarruz (KARA SOJ) sisteminden daha üstün teknolojik özelliklere sahip olan HAVA SOJ sistemi, bir hava aracı üzerinde pek çok elektronik harp kabiliyetini bir araya getirecek. Bu kabiliyette dünyada bilinen başka bir sistem bulunmuyor.

Haberin Devamı

Yeni Şafak