Bilim - Teknoloji Uçan kutular böyle olacaktı!
Paylaş
Uçan kutular böyle olacaktı!

Nokia'nın Microsoft tarafından iptal edilen Lumia'sı, bu ilginç işlevi de beraberinde götürdü!

Microsoft'un Nokia'yı 7,2 milyar dolar karşılığında satın almasının üzerinden çok geçmeden, Nokia'nın amiral gemisi olmaya hazırlanan McLaren iptal edilmişti.

2014'ün ortalarında üretiminden vazgeçilen "Coldfinger" kod adlı McLaren'in "3D dokunmatik" teknolojisiyle gelmesi bekleniyordu. Cihaz, Nokia 1020'nin yerini dolduracaktı. Bugüne kadar hiç görme şansı bulmadığımız McLaren, WindowsBlogItalia'nın eline geçirdiği belgeler sayesinde ilk defa ortaya çıktı.

Sızan belgelerde giriş ekranını daha fazla bilgi göstermek üzere "patlatarak" ekrana yayan "Flyout Tile" gezinti işlevi görünüyor. McLaren, Microsoft tarafından iptal edilmiş olmasaydı geliştiriciler, 3D dokunmatik teknolojisini uygulamalarında kullanma şansı bulacaklardı.


Flyout'un sergilendiği yukarıdaki ekran görüntülerinde bir kişinin bilgileri ve kişiyle ilgili diğer uygulamalardan alınan bilgiler gösteriliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsünde ise geliştiricilere hangi alt-kutucuğun hangi işlevler için kullanılabileceği anlatılıyor.


Microsoft'un 3D dokunmatik işlevini gelecekteki telefonlarda kullanmayı planlayıp planlamadığı bilinmiyor. Windows 10'da böyle bir işlevle karşılaşma ihtimalimiz var, ancak tek sorun şimdiye kadar işlevin geleceğine dair bir ipucunun ortaya çıkmamış olması.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online