Gündem Uçmak da otomobildeymiş

Uçmak da otomobildeymiş

Paylaş
Uçmak da otomobildeymiş

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın, tetikçiyle birlikte saldırının yapıldığı otomobilde olduğu ortaya çıktı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Saldırı, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleşmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili Abdullah Uçmak ve 13 kişinin sorgusu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sürerken, dün PKK’nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK-TM) üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi daha gözaltına alındı.

“Hastanede saldıracaklardı” iddiası

Teknik takip altındaki 7 kişiden birinin cep telefonuna “Yarım kalan işi bitirin” mesajı geçilmesi üzerine, bu mesajın Tatlıses’e yönelik hastanede ikinci bir saldırı ihtimali olarak değerlendirildiği iddiaları ortaya atılırken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Çapkın ikinci saldırı iddiasını yalanlarken, şunları söyledi:

“Olayın tüm boyutları belli oldu. Saldırı, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleşmiştir. Olayda kullanılan silah da bulunmuştur. Saldırıyı, PKK’nın alt kolu TAK’ın üstlenmesine ilişkin de çalışma başlattık. Olayı önce üstlenip sonra da yalanladılar. Söz konusu internet sitesine yönelik sürdürülen çalışmalarda bazı kişiler gözaltına alındı. Bu ayrı bir konudur. Hastanede suikast girişimi iddiası gerçek değildir. Hastanede yakınları var, hastane personeli var, bizim aldığımız tertibatlar var. Böyle bir şey mümkün değil.”

Haberin Devamı