Gündem Uçmak operasyonunda hırsız avı

Uçmak operasyonunda hırsız avı

Paylaş
Uçmak operasyonunda hırsız avı

Polislerden kaçan iki hırsız, türkücü İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırının zanlısı Abdullah Uçmak'ın yakalanması için düzenlenen operasyonun yapıldığı Pendik'deki siteye girince yakayı ele verdi

Takipteki polisler ile Abdullah Uçmak’ı yakaladıktan sonra evinde arama yapan ve dışarda güvenlik önlemi alan ekipler, oto hırsızları Erdinç E. (27) ve Sinan K. (36) kıskıvrak yakaladı.

Haberin Devamı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Abdullah Uçmak’ı yakaladıktan sonra evinde aramaya yaptı. Tam bu sırada polis telsizinin kısa kanalında "Sizin bulunduğunuz yöne kaçıyorlar" ve "Arkasından dolaşın" gibi anonslar duyuldu.

Arama yapan polisler, başka bir ekibin Abdullah Uçmak’ın suç ortaklarını kovaladığını sandı ve tabancalarını çıkararak aşağı indi. Hareketlilik üzerine İbrahim Uçmak operasyonuna destek veren Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler anonsla takviye ekip istedi. Çağrı üzerine bölgeye yeni resmi polis ekipleri gönderildi. Kısa bir süre sonra gerçek anlaşıldı. Aynı bölgede başka polisler ikinci bir operasyon gerçekleştiriyordu. İbrahim Uçmak’a düzenlenen operasyondan haberi olmayan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızık Büro Amirliği ekipleri iki hırsızı kovalıyordu.

Haberin Devamı

Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Gebze’den 14 Mart 2011’de çalınan 15 EY 393 plakalı kamyonunu park halinde buldu. Polisler kamyonu görecek şekilde gizlenerek beklemeye başladı. Kısa süre sonra Erdinç E. ile Sinan K., kamyonun başına geldi. Polisler, iki şüpheliye "Dur" ihtarında bulundu. Ancak şüpheliler kaçarak Abdullah Uçmak’ın yakalandığı evinin bulunduğu siteye girdi.

Hırsızlar peşlerinden gelen polislerden kaçtıklarını sandı. Ancak tam bu sırada çevrelerini organize ekipler ile ilçe polisleri sardı. Hemen ardından takipteki polisler geldi. Etraflarında çok sayıda sivil ve resmi polis gören iki şüpheli ancak "Biz ne yaptık abi" diyebildi. Erdinç E.’nin hırsızlık suçundan 31 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan iki zanlı mahkemeye sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL-(DHA)