Magazin 'Ücret indirimi mümkün değil'

'Ücret indirimi mümkün değil'

Paylaş
'Ücret indirimi mümkün değil'

Engin Altan Düzyatan'dan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'a tepki

‘Yerli Dizi Yersiz Uzun’ adıyla başlatılan kampanyayla televizyon dizilerinin sürelerinin kısaltılması yönündeki çabalarda aradan geçen 2 aylık sürece rağmen bir sonuca varılamadı.

Haberin Devamı

Televizyon dizilerinde rol alan oyuncuların yanı sıra teknik ekip ve set çalışanlarının destek verdiği kampanya deyim yerindeyse saman alevi kadar bile etkili olamadı. Kampanyaya bu sezon televizyon dizisinde rol almayan Engin Altan Düzyatan da destek vermişti.

Oyuncuların bir araya gelerek televizyon dizilerinin kısaltılmasını istemeleri üzerine RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Kenan İmirzalıoğlu ve Engin Altan Düzyatan’ın adlarını telaffuz ederek “Dizide oynayanlar ücretleri yüksek tuttuğunda yapımcı süreyi uzatmış oluyor. Süre uzayınca alt düzeyde bir set çalışanı, daha uzun çalışıyor ama ücretlerinde iyileştirme olmuyor’ demişti.

'KİMSE RAZI OLMAZ'

Engin Altan Düzyatan bu sözlere tepki göstererek, “Dizilerin sürelerinin kısalması durumunda oyuncuların ücretlerinin azalacağı konuşuluyor. Kimse oyuncuların ücretlerini düşüremez.

Haberin Devamı

Oyuncuların hayat standartları artık ücretlerin düşürülmesine izin vermez. Bu durum çocuğa verilen şekerin tekrar elinden alınmasına benzer. Hepimiz televizyon dizilerinin sürelerinin yersiz uzun olduğu, mutlaka kısaltılması gerektiği konusunda hem fikiriz.

Oyunculara verilen paranın nedeni dizi süresi değildir. Nedeni oyuncuların dizileri izlettirebilme gücüdür. Hiçbir oyuncu ücretinin azalmasına rıza göstermez” diye konuştu.