Ekonomi Üçüncü havalimanı bu sabah uzaydan böyle görüntülendi

Üçüncü havalimanı bu sabah uzaydan böyle görüntülendi

Paylaş
Üçüncü havalimanı bu sabah uzaydan böyle görüntülendi

NASA'nın haziranda devreye aldığı yeni nesil görüntüleme teknolojisi ile İstanbul ilk kez görüntülendi. Bu sabah İstanbul'u çeken kadın astronot Randy Bresnik, Twitter hesabından bu kareyi paylaştı

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astranotlardan biri Randy Bresnik‏, bu sabah İstanbul'un fotoğrafını çekti. "Uzay İstasyonu'ndan günaydın" yazan Randy Bresnik‏'in çektiği kare dikkat çekti. Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre; İstanbul'un kuzeyinden çekilen fotoğrafta önümüzdeki yıl tamamlanması beklenen üçüncü havalimanının boyutları net bir şekilde görülebiliyor. Özellikle Atatürk Havalimanı ile kıyaslandığında, yeni havalimanının ne kadar büyük olduğu görülüyor. Ayrıca çekilen fotoğrafta Yavuz Sultan Selim Köprüsü de yer alıyor.


YENİ NESİL TEKNOLOJİ


Fotoğrafın çekiminde kullanılan teknoloji de dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) geçen haziran ayında devreye aldığı Çevresel Araştırma ve Görüntüleme Sistemi'nin (Environmental Research and Visualization System - ISERV) kullanıldığı çekimde yüksek çözünürlük net görüntü göze çarpıyor. NASA'dan paylaşılan bilgilere göre bu görüntü teknolojisi saniyede 3 kare yakalayabiliyor. Çekilen fotoğrafların yer yüzündeki boyutları ise 19x11 kilometrelik bir alanı kapsıyor.

Haberin Devamı