Türkiye (Son Dakika) 'Uçurum' şüphelileri serbest bırakıldı

'Uçurum' şüphelileri serbest bırakıldı

Paylaş
'Uçurum' şüphelileri serbest bırakıldı

Trabzon'da emlakçı Sibel A.'yı darp ettikleri, yanındaki Hasan K.'yı da aracıyla birlikte uçurumdan yuvarladıkları iddia edilen 3 kişi, savcılık sorgularının ardından adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol uygulanmayan şüpheliler mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Trabzon'da emlakçılık yapan Sibel A. ve çalışanı Hasan K., geçen hafta sonu gece saat 02.00 sıralarında şehrin manzarasını izlemek için Akyazı mahallesindeki tepeye çıktı. Sibel A. ve Hasan K. araçta oturdukları sırada yanlarına başka bir araç yanaştı.

Araçtaki 4 kişi iddiaya göre yüksek sesle tartışmaları üzerine Hasan K. tarafından uyarıldı. Bunun üzerine çıkan tartışma sonrası aracına binerek kaçmak isteyen Hasan K.'yı durduran 4 kişi, açık camdan aracıuçuruma yönlendirdi

Araç, yaklaşık 100 metre sonra yola düştü. İki ayağı ve kaburgaları kırılan Hasan K. hastaneye kaldırıldı.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR


Olayın ardından Hasan K. ve Rus uyruklu Sibel A. saldırganlardan şikayetçi oldu. Saldırganların kafasına silah dayadığını ve altınlarını aldığını ileri sürülen Sibel A., "Hasan'ın içinde bulunduğu aracı uçuruma sürmesine sağladılar. Beni gasp ettikten sonra olay yerinden kaçtılar" dedi. Jandarma, bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

JANDARMAYA TESLİM OLDULAR


Jandarmanın saldırganları yakalama çalışmaları sürerken, olaya ilişkin Serdar K., Övül Y. ve Hakan T. isimli kişiler Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim oldu. Jandarma tarafından sorgulanan şüpheliler iddiaları yalanladı. Hasan K.'nın araçtan inip yanlarına geldiğini ve alkollü olduğunu belirten şüpheliler "Geldiğinde 'Farları niye bize yakıyorsun' diye sordu. Kasıtlı olmadığını söyledik. Sibel geldi. Geri döneceğimizi anlattık. Küfür etti. Kendisini uyardık. Daha sonra Hasan, Sibel'i alarak yanımızdan ayrıldı. Bir süre sonra Sibel araçtan indi. 'Hasan yapma' diye bağırdı. Biz de bağırdık. Fakat araçla uçurumdan yuvarlandı. Biz de korktuk ve olay yerinden kaçtık" şeklinde ifade verdiler. Savcılığa gönderilen 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme adli kontrol şartına gerek duymayarak şüphelileri serbest bıraktı. Diğer şüpheli Erman G.'nin de teslim olacağı belirtildi.

Haberin Devamı