Ekonomi Ucuz eve kooperatif formülü

Ucuz eve kooperatif formülü

Paylaş
Ucuz eve kooperatif formülü

İstanbul’da 1000 lira taksitle ev almak neredeyse hayal oldu. Evler çok pahalı. Ancak, yeni nesil girişimcilerin hayata geçirdiği ‘kooperatif’ sistemiyle ucuza konut almak artık mümkün. Peki nasıl? İşte detayları...

Bilal Emin TURAN / Posta

Bittiğinde 90 milyon, yıllık yolcu kapasitesine ulaşacak olan 3. Havalimanı projesinde sona yaklaşıldı. İlk uçağın Şubat 2018’de inmesi planlanıyor. Yeni havalimanında 150 bin kişi istihdam edilecek. Havalimanının etkisiyle bölgede konut projeleri de hızlandı. Sadece çalışanlar için değil yatırımcılar için de cazip olan bölge halen fırsat sunuyor.

FİYAT 10 KAT ARTTI


Markalı projelerin radarındaki bölgede arsa fiyatları 5 yılda 10 kat artmış. Haliyle yeni yapılacak projelerde evler de pahalı. Ancak, 7 girişimci, ‘Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi’ adında bir ortaklık kurarak ezberleri bozdu. Kooperatif ruhunu yeniden canlandıran girişimciler, 3. Havalimanı’nın hemen yanında 1000 lira taksitle ev satacak.

4 BİN KONUT YAPACAK


Önce havalimanı çalışanları hedef alınarak 600 konutluk proje için çalışma başlatan kooperatif, talep artınca 240 dönümlük alana 4 bin konut yapma kararı almış. Kooperatiften bir kişi en fazla 2 konut alabilecek. Hava Kent Kooperatif Başkanı Erkut Çavuş, bunun nedenini “Çünkü daha çok kişinin ev sahibi olmasını istiyoruz” diyerek açıkladı.



"SIKI DENETİM VAR"


Ucuz ev için tek çözümün kooperatif olduğuna dikkat çeken Erkut Çavuş şöyle dedi: “Konutta balon yok. Evlerin satılamamasının sebebi vatandaşın alım gücünün azalmış olması. Bunun da çözümü ‘kooperatif’. Kanunlar değişti. Kooperatifler Çevre Bakanlığı’na bağlanarak sıkı denetim altına alındı. Üyeler de güvence altında. Her işlem ve ödeme anlık takip ediliyor.” dedi.


Erkut Çavuş​

UCUZ EVE KOOPERATİF


Önce kooperatife gidiliyor. Başvuru formu dolduruluyor ve ıslak imza atılıyor. Yönetim kurulu naylarsa 4 resim ve ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi yetiyor. Verilen banka hesabına 15 gün içinde yüzde 10’luk peşinat (15 bin lira) yatırılıyor. Onaylı evrak Çevre Bakanlığı il müdürlüğüne gönderiliyor. Resmi üyelik karar defterine işleniyor. 15 günde cayma hakkı da var.

Haberin Devamı