Gündem Ucuz kurtulduk

Ucuz kurtulduk

Paylaş
Ucuz kurtulduk

İstanbul Arnavutköy'de bir evde yapılan aramada, Halkalı'da 5'i asker 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında kullanılan bombanın aynısı ele geçirildi

Örgüte adam topluyorlar

Haberin Devamı

İstanbul’da, terör örgütü PKK’nın gençlik kolu olan Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) grubunun, örgüt adına silahlı faaliyette bulunacak elemanları temin edip dağa gönderdikleri tespit edilince harekete geçen jandarma ekipleri İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde peş peşe operasyonlar düzenledi.

15 Temmuz’da Sakır kod adlı B.M., 17 Temmuz’da ise N.Y. yakalandı. Şüphelilerden Z.D. de 16 Temmuz gecesi Pendik’te 4 aracın kundaklanaması sırasında polis ekiphleri tarafından suçüstü ele geçirildi.

Çok güçlü bir bomba

Şüpheli Z.D.’nin evinde yapılan aramada, inşaat için kullanılan kalaslar arasına gizlenmiş el yapımı bomba bulundu. Yapılan incelemede bomba düzeneğinin, 22 Haziran’da Halkalı’da askerleri taşıyan sivil plakalı servis aracına düzenlenen saldırıdaki bomba ile aynı özellikte olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Bu saldırıda 5 asker şehit olmuş ve bir asker kızı olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti. Ele geçirilen bomba, uzmanlar tarafından imha edildi.

DHA