Gündem Ucuz ölüm

Ucuz ölüm

Paylaş
Ucuz ölüm

İstanbul ve Bursa'da ucuz yollardan ısınmak isteyen ailelerin sonu facia oldu

DOĞALGAZLI EVDE KÖMÜR FACİASI

CESETLERİ BABA BULDU

İstanbul Maltepe’de oturan ve bir bankada çalışan Candan Mumcuğ (25) önceki akşam 3 aylık bebeği Cemre ile birlikte kömür sobasını yakıp uykuya daldı. Sobadan çıkan karbonmonoksit gazı anne ile bebeğini zehirleyer

ek öldürdü. Bir otelde müdür olan ve gece vardiyasında çalışan baba Muzaffer Mumcuğ, dün sabah eve geldiğinde eşiyle çocuğunun cesedini buldu.

‘TEK SORUMLU ZAMLAR’

Mumcuğ Ailesi’nin evlerine daha yeni doğalgaz bağlattığı ancak yüksek fatura nedeniyle bunu kullanmayıp kömür sobası yaktıkları öğrenildi. Candan Mumcuğ’un yine yüksek elektrik faturası gelmesin diye evdeki elektrik sobasını da yakmadığı belirtildi. Çiftin, aynı binada oturan akrabaları “Bu ölümün tek sorumlusu doğalgaz zamlarıdır” dedi.

ÇİN İŞİ SOBANIN AĞIR FATURASI

PİJAMASI TUTUŞTU

Bursa’da Arda ailesinin oturduğu evde önceki gece herkes uykudayken elektrik sobasının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Mehmet Arda, eşi Şengül Arda (27) ve çocukları Sümeyye (8) ile Umut Can’ı (5) uyandırdıktan sonra pijamalarının alev alması üzerine “Yangın var” diye bağırarak dışarı çıktı. Mehmet Arda kendini bahçedeki havuza attı.

ÜZERLERİNE KAPANDI

7 aylık hamile Şengül Arda, çocukları Sümeyye ve Umut Can’ı kucağına alıp dışarı çıkmak istedi. Kapıya kadar gelebilen Şengül Arda alevler nedeniyle dışarı çıkamadı. Hamile kadın korumak için üzerlerine kapandığı çocuklarıyla birlikte öldü. Yangına neden olan sobanın devrilme sırasında harekete geçen emniyet kilidi olmayan ucuz Çin malı soba olduğu belirtildi.

DHA

2