Gündem 'Ucuz' zihniyete doktor resti

'Ucuz' zihniyete doktor resti

Paylaş
'Ucuz' zihniyete doktor resti

Denizli Devlet Hastanesi'nde Beyin Cerrahı Dr. Sevim Öndü sipariş ettiği malzeme gelmeyince ameliyata girmedi

AMELİYATA GİRMEDİ

Haberin Devamı

Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahı Dr. Sevim Öndü geçen 2 Aralık’ta bir hastasının ameliyatı için gereken malzemeleri hastanenin satın alma servisine bildirdi.

Hastane istenen malzemeyle ilgili 3 ayrı firmadan teklif almış, en ucuz fiyatı veren firmanın ürünü sipariş edilmişti. Dr. Sevim Öndü ise daha güvenli olduğu gerekçesiyle üç tekliften en pahalı fiyata sunulan malzemeyi kullanmakta ısrar etti ve aksi takdirde ameliyata girmeyeceğini hastane yönetimine bildirdi. Hastane yönetimi bu isteği yerine getirmedi.

‘ACİLDİ BEKLEYEMEZDİM’

Hasta başka bir hastaneye sevk edildi. Dr. Sevim Öndü hakkında soruşturma açıldı. Başhekim Ramazan Canural, “Kamu İhale Kanunu’na göre pahalı malzeme alınamıyor” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Sevim Öndü ise kendisini şu sözlerle savundu: “Kamu İhale Kanunu ‘En ucuz malzemeyi alın’ demez. ‘Teknik açıdan üstün olanı alın’ der. Hastane, ‘O malzeme pahalı. Ucuzunu getirteceğiz, 1-2 güne kadar gelir’ dedi. Durum acildi, sorumluluğu üstlenemezdim. Kendime kullanmayacağım bir malzemeyi hastama da kullanmam.”

Ramazan ÇETİN/DHA