Spor UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler

Paylaş
UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler

UEFA Avrupa Ligi'nd Sevilla, Dnipro, Fiorentina ve Napoli yarı finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçları sonrasında, rakiplerine üstünlük sağlayan Sevilla, Dnipro, Fiorentina ve Napoli takımları yarı finale yükseldi.

Sevilla, sahasında 2-1 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Rus ekibi Zenit ile 2-2 berabere kalarak, adını yarı finale yazdırdı. Sevilla’nın gollerini 6. dakikada penaltıdan Bacca ve 85. dakikada Gameiro kaydetti. Ev sahibi Zenit ise 48. dakikada Rondon ve 72. dakikada Hulk ile golleri bulmasına karşın elenmekten kurtulamadı. Ukrayna temsilcisi Dnipro, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Belçika temsilcisi Club Brugge ile sahasında karşılaştı. Karşılaşmayı 82. dakikada Shakhov’un golüyle 1-0 kazanan Ukrayna ekibi yarı finale çıkan başka bir ekip oldu.

İtalyan ekibi Fiorentina, sahasında Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımını 2-0 yenerek, yarı finalde mücadele etme hakkını kazandı. Fiorentina’nın gollerini 43. dakikada Gomez ve 90+4. dakikada Vargas ağlarla buluşturdu. Ukrayna’daki ilk karşılaşma 1-1 sona ermişti. Napoli, sahasında, Türk hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği karşılaşmada Alman takımı Wolfsburg ile 2-2 berabere kalarak, yarı finaldeki ikinci İtalyan ekibi oldu. Napoli’nin gollerini 50. dakikada Callejon, 65. dakikada Mertens atarken, konuk ekibin golleri ise 71. dakikada Klose ve 73. dakikada Perisic’ten geldi. Almanya’daki ilk maçı Napoli 4-1 kazanmıştı. Müsabakada Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Çakır, maçta kartlarını kullanmadı.

Haberin Devamı