Spor UEFA Avrupa Ligi'nin yayıncı belli oldu mu?

UEFA Avrupa Ligi'nin yayıncı belli oldu mu?

Paylaş
UEFA Avrupa Ligi'nin yayıncı belli oldu mu?

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde ilk mücadelelerini verecek. Bu kritik maçlar sabırsızlıkla beklenirken milyonlarca taraftar aynı soruyor soruyor: 'Avrupa Ligi maçları hangi kanalda?'

UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları bugün başlıyor. Temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor bu akşam bu önemli turnuvada ilk karşılaşmalarına çıkacak. Fenerbahçe deplasmanda Dinamo Zagreb'e konuk olurken Beşiktaş, Sarpsborg'u; Akhisar Belediyespor ise Krasnodar'ı kendi evinde ağırlayacak. Fakat bu kritik maçları Türkiye'de yayınlayacak yayıncı kuruluş henüz belli değil. Futbolseverler "UEFA Avrupa Ligi maçları hangi kanalda?" sorusunu soruyor.

Haberin Devamı

UEFA AVRUPA LİGİ MAÇLARI HANGİ KANALDA?

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisarspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki müsabakalarını yayınlayacak kanal henüz belli değil. Tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi beIN Sports'un devreye girmesi bekleniyor. TRT muhabiri Sonay Teker'in açıklaması dikkat çekti. Akhisar Stadı'ndan canlı yayına bağlanan Teker, Maça saatler kala beIN Sports canlı yayın araçlarının stada gelip hazırlık yaptığını açıkladı. Öte yandan yurt dışında Fenerbahçe'nin mücadelesini Azeri kanal İdman TV verirken Beşiktaş'n maçını ise yine bir Azeri kanal CBC Sport'un vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe, Avrupa’da 223. randevuda

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında yarın Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa’da 223. maçına çıkacak.

Haberin Devamı

UEFA organizasyonlarına bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılan sarı-lacivertliler, Portekiz’in Benfica takımıyla eşleşti.

Rakibine deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, seyircisi önündeki maçta 1-1 berabere kaldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nden elendi.

Benfica’ya elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan sarı-lacivertliler, bu kulvarda bugüne dek 54 maça çıktı.

Avrupa arenasında 223. maçını Dinamo Zagreb’e karşı yapacak Fenerbahçe, daha önce oynadığı 222 karşılaşmada 81 galibiyet, 46 beraberlik alırken, 95 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 275 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 328 gol gördü.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 211. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında yarın Norveç’in Sarpsborg ekibini konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 211. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 210 maçta rakiplerine 81 kez üstünlük kurdu. 84 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 45 mücadeleden berabere ayrıldı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 279 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 297 gol gördü.

AKHİSARSPOR BELEDİYESPOR İLK MAÇINDA

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez mücadele edecek Akhisarspor, bu sezon gruplarda ilk defa yer alacak 5 ekipten biri konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Akhisarspor’un dışında Lüksemburg’dan Dudelange, Çekya’dan Jablonec, Beşiktaş’ın rakibi Norveç’ten Sarpsborg ve Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Slovakya’dan Spartak Trnava ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.