Spor UEFA'dan Beşiktaş'a men cezası!

UEFA'dan Beşiktaş'a men cezası!

Paylaş
UEFA'dan Beşiktaş'a men cezası!

UEFA, Beşiktaş ve Lyon'a 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası verdiğini açıkladı

UEFA'dan Beşiktaş'a kötü haber! UEFA, Beşiktaş ve Lyon'a 1 yıl men cezası verdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, 2 yıl içinde benzer olayların yaşanması halinde Lyon ve Beşiktaş'ın 1 yıl men cezası alacağı belirtildi.

Öte yandan hem Lyon'a, hem de Beşiktaş'a 100.000 euro para cezası verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon'da oynanacak Lyon-Beşiktaş maçı öncesinde iki takım taraftarları birbirine girmiş, istenmeyen olaylar meydana gelmişti. Çıkan olaylar yüzünden maç gecikmeli olarak başlamıştı. Oynanan maçı ev sahibi takım Lyon 2-1 kazanmıştı.

UEFA'NIN KARARINA BEŞİKTAŞ'TAN İLK TEPKİ


Beşiktaş yönetimi, UEFA'nın Lyon - Beşiktaş maçı için verdiği "2 yıl içinde benzer olayların tekrarlaması durumunda 1 yıl men cezası" kararını skandal bir karar olarak yorumladı ve tahkime gideceğini açıkladı.

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, "Bizim sorumluluğumuzda olmayan olaylarda Lyon ile eşit tutulup aynı cezaya çarptırılmamız UEFA'nın ne kadar taraflı bir karar verdiğini gösteriyor. Bu skandal kararın tartışılacak hiç bir yönü yok. Biz maçtan önce de UEFA'ya tüm başvurularımızı yaptık. 17 bin Türk vatandaşa bilet satıyorlar bunlar bizim sorumluluğumuzda olamaz diye bildirdik. Çıkan olayların sorumluluğu tamamen Lyon emniyetinde iken verilen bu cezayı kabul etmek mümkün değil.

Bu artık sadece Beşiktaş'ın değil Türkiye'nin meselesidir. Gerekçeli karar bize ulaştıktan sonra gerekli tüm hukuki girişimleri hemen başlatacağız ve bu cezanın kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

LYON BAŞKANI: DOĞRU BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM


Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, UEFA Disiplin Komitesi’nin verdiği cezaların iki takım için de doğru bir karar olduğunu söyledi.

Lyon ekibinin yarın Beşiktaş ile oynayacağı maç öncesi gerçekleştirdiği idman sırasında basın mensuplarına konuşan Aulas, "İki takım için de doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Ama Beşiktaş için zor bir karar olmuş olabilir. Çünkü yarın maçları var ve son dakika öğrenilmiş bir haber" dedi.
Yarın oynanacak maçı da değerlendiren Aulas, "Çok önemli bir maça çıkacağız. Bence iki takımın da şansları eşit. Yarın galip gelip yarı finale çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Lyon - Beşiktaş maçı öncesi tribünler böyle karıştı



Lyon-Beşiktaşmaçında çıkan olaylarda bir Türk taraftara 2 ay hapis cezası verildi

Haberin Devamı