Spor UEFA'dan 'Abidal' ayıbı

UEFA'dan 'Abidal' ayıbı

Paylaş
UEFA'dan 'Abidal' ayıbı

UEFA, karaciğerinde tümör tespit edilen ve yarın ameliyata alınacak Barcelonalı yıldız Eric Abidal'a futbolcuların saha içinde destek veren tişörtler giymesine izin vermedi

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam oynanacak Real Madrid-Olympique Lyon maçında her iki takımın futbolcuları, Abidal’a destek veren, onu daha çok cesaretlendireceği düşünülen tişörtlerle sahaya çıkmak istese de, bunun UEFA tarafından önlendiği belirtildi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, UEFA’nın sebep ne olursa olsun slogan içeriği taşıyan mesajlara karşı çıktığı kaydedildi. Ancak UEFA’nın kararı futbolcular tarafından tepki ile karşılandı.

XAVİ'DEN SERT ELEŞTİRİ

Abidal’ın Barcelona takımından arkadaşı Xavi Hernandez, "UEFA’nın, Abidal’ı cesaretlendirecek bir tişörtün giyilmesine yasak getirmesi bana kötü bir karar gibi geliyor. Biraz insanlıktan uzak. Hayat, futboldan daha üstündür" dedi.

Abidal’ın hastalığının takımı üzdüğünü ve zor anlar yaşadıklarını ifade eden Xavi, "Eric bizden maksimum özen göstermemizi istedi. Bizi cesaretlendirmeye çalışan o oldu. Ona tüm desteğimizi veriyoruz ve bunu aşacağına inanıyoruz. Morali çok iyi ve bu çok önemli" şeklinde konuştu.

BARCELONA KULÜBÜNDEN TAM DESTEK

Öte yandan Barcelona kulübü başkanı Sandro Rosell de, "Barcelona, Eric için herşeyi, en üst düzeyde yapacak. Barcelona yüzde 100, Eric Abidal’ın yanında. Sağlık, herşeyin üzerindedir. Abidal, Barcelona seni seviyor" açıklamasında bulundu. (BOL-YHO)

Haberin Devamı