Ekonomi UFO, "Ufocan"larla uğraşıyor

UFO, "Ufocan"larla uğraşıyor

Paylaş
UFO, "Ufocan"larla uğraşıyor

UFO, piyasadaki taklitlerine savaş açtı: "Yusufoğlu'nun içindeki 'ufo'yu bile kırmızı yazanlar var"

UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, ürünlerinin piyasadaki taklitlerine savaş açtı. Yeşil, "Yusufoğlu'nun içindeki 'Ufo'yu bile kırmızı yazanlar var" diyor.

Haberin Devamı

Yeşil, ısıtıcı sektöründe sayıları her geçen gün artan, devleti, hakkıyla çalışan özel sektör temsilcilerini ve tüketiciyi maddi ve manevi ciddi zararlara uğratan taklitçilere ve sahtekarlara karşı gerçekleştirdikleri mücadeleyi anlatmak amacıyla düzenlediği toplantıda, 200 milyon lira değerindeki ısıtıcı sektörünün, 100 milyon lira ile yarısını işgal eden taklitçi firmalara karşı kamuoyunu, emniyet güçlerini ve hükümeti duyarlılık göstermeye ve birlik olmaya çağırdı.

Son dönemde, emniyet güçleriyle birlikte Türkiye genelinde taklit veya sahte ürün imalatını veya satışını yapan 25 işletmeye yapılan baskınlardan çarpıcı görüntüler yakaladıklarını belirten Yeşil, Marka isimlerinde UFO adı geçen, endüstriyel tasarımları ile UFO’lara benzetilen taklit ürünlerin toplatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu tür taklit ürünlere dikkatli yaklaşmak gerektiğini söyleyen Yeşil, tüketicileri şöyle uyardı:

"Ekonomik krizin yaralarını henüz saramayan, dar gelirinden ötürü, ucuz fiyatlarına kanarak, bu sahte ürünleri satın alan tüketiciler, ay sonu elektrik faturası geldiğinde yüksek rakamlar ile karşılaşacak demektir. Evlerinde ve iş yerlerinde bu tip sahte ürünler ile ısındığını sanan yüz binlerce kişi ciddi tehlikeler altındadır. Tüketici, uygun teknoloji ve teknik donanım ile tasarlanan ısıtıcı ürünleri en az dört yıl kullanması gerekirken, ucuz taklitlerini alarak, karlı bir iş yaptığını sanmaktadır. Bu gidişe acil dur demeliyiz."

"YUSUFOĞLU’NUN İÇİNDEKİ ’UFO’YU BİLE KIRMIZI İLE YAZANLAR VAR"

UFO olarak, taklitçilere karşı açtıkları davaların 38’i bulduğunu belirten Abdullah Yeşil, bu davaların henüz 12’sinin UFO lehine sonuçlandığının altını çizdi. Yeşil, taklitçilerin 80’i aşan taklit ürünler ürettiklerini ifade ederek, taklit ürünlerin infrared ısıtıcı pazarına zarar verdiğini bildirdi.

Taklit ısıtıcı üretimi yapan firmalara karşı devletin caydırıcı önlemler alması gerektiğini vurgulayan Yeşil, şöyle konuştu:
"Bu önlemler cezai yaptırımlar ile desteklendirilmelidir. Taklitçiliği o kadar ileriye götürdüler ki ayırt edilebilecek tek özellik filamentinin üzerindeki lazer teknolojisiyle yazılmış "UFO" yazısı. Sahtekarların bunu taklit edebilmesi için 250 bin dolarlık bir yatırım yapması gerekiyor. Dünyaca ünlü bir alışveriş merkezinde bir tanıtım elemanı taklit ürünü UFO’nun ürünüymüş gibi tanıtıyor. Satıcı bile ona verdikleri eğitimle taklit ürünün UFO tarafından üretildiğini sanıyor. Geçenlerde bize bir telefon geldi komşusu taklit olan ’UFOXA’nın bayisi olmuş. Adam bende sizin bayiniz olmak istiyorum diyor. Sahte ürünler bizim teknik servislerimize geliyor. Bizim ürünlerimizin bütün parçaları kalite kontrolden geçiyor. Tespit ettiğimiz yerlerde kalite kontrol cihazı bile yok. Kablo bağlantıları çok zayıf olduğu için yangına bile sebebiyet verebiliyor. Biz insanları bilinçlendirmek istiyoruz. Ürünlerin girdiği büyük marketler uluslararası markalar. Zincir marketlere UFO ürünlerini bayilik sistemiyle satıyoruz. Alf markasını özellikle zincir mağazalar için ürettik. Ama ne yazık ki biz zincir marketlerdeki çalışma koşulları açısından yanılmışız. Zincir marketler bizden ürünü alamazlarsa sahtesini alıyorlar. Dün akşam bayimize gelen bir telefonla ’UFOCAN" diye taklit bir ürünle karşılaştık. UFOxa, UFOmax, UFOraks, Yusufoğlu’nun içindeki ’ufo’yu bile kırmızı ile yazanlar var."

Haberin Devamı