Spor Ufuk Sarıca’dan Pınar Karşıyaka’ya veda

Ufuk Sarıca’dan Pınar Karşıyaka’ya veda

Paylaş
Ufuk Sarıca’dan Pınar Karşıyaka’ya veda

Pınar Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, görevinden ayrıldığını açıkladı. Sarıca, "Kulübün yaşadığı sıkıntılara ek olarak holdingden de gelen bütçe kısıntısı sonucu, kulüp yönetiminin tasarrufu doğrultusunda bu ortak kararı alma gerekliliği doğmuştur" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, görevinden ayrıldığını belirterek, "Kulübün yaşadığı sıkıntılara ek olarak holdingden de gelen bütçe kısıntısı sonucu, kulüp yönetiminin tasarrufu doğrultusunda bu ortak kararı alma gerekliliği doğmuştur" ifadelerini kullandı.

Sarıca, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013’ten bu yana 4 sezondur başantrenörlüğünü yürüttüğü Pınar Karşıyaka basketbol takımından resmen ayrıldığını bildirdi.

Pınar Karşıyaka ile Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig ve kupa şampiyonluğu, EuroChallenge Kupası finali gibi başarılar elde ettiklerini, takımı ULEB Avrupa Kupası ve THY Avrupa Ligi’ne taşıdıklarını kaydeden Sarıca, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tüm Karşıyakalılara büyük bir üzüntüyle veda ediyorum. Bilinmesini isterim ki, kulübün yaşadığı sıkıntılara ek olarak holdingden de gelen bütçe kısıntısı sonucu, kulüp yönetiminin tasarrufu doğrultusunda bu ortak kararı alma gerekliliği doğmuştur. İçinde bulunulan şartlar uyarınca yeni bir oluşuma gitmek de yönetimin en doğal hakkıdır. Türkiye’de dört sene üst üste aynı görevde kalmak, aynı teknik ekibi korumak da zaten başlı başına bir istikrar simgesidir."

"Başarının mimarı Karşıyaka taraftarıdır"

Sarıca, Karşıyaka camiasıyla birçok hayali yaşadıklarını ve bunu gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kendine, birbirine, camiana inanmadan hiçbir hayal gerçekleşmez; bu dört yıl boyunca bizim aramıza hiçbir şey giremedi, bu güveni sarsamadı ve belki de modern spor tarihinin bütçesel kıstaslar göz önüne alındığında en unutulmaz başarılarından birini elde ettik. Başarının mimarı Karşıyaka taraftarıdır; bu başarıya ortak olan yönetimlerimize, şube başkanlarıma, idari alandaki çalışma arkadaşlarıma ve başta Yaşar Holding olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkürü borç biliyorum."

"Başarıya aç, tutkulu ve hayalleri olan bir başantrenör olarak geldiğim Karşıyaka’dan başım dik ve gururla ayrılabiliyorsam bu en çok da teknik ekibim ve tüm oyuncularım sayesindedir; başarı her zaman en çok sahadakilere aittir" şeklinde görüş bildiren Sarıca, bir parka isminin verilmesine vesile olan taraftarlara teşekkür etti.

Dört yıl boyunca gösterdiği özveri nedeniyle eşine ve oğullarına minnettar olduğunu belirten Sarıca, "Kupayı sahile getirdiğimiz akşamı ben hiç unutmayacağım, Karşıyakalıların da unutmayacağını biliyorum. Pınar Karşıyaka’nın bundan sonra da nice başarılara ulaşacağına ve Türk basketbolunun mihenk taşlarından biri olarak yükselmeye devam edeceğine eminim" değerlendirmesinde bulundu.

Ufuk Sarıca’nın Pınar Karşıyaka kariyeri

Başantrenörlük kariyerine 2011-2012’de Anadolu Efes’te başlayan Ufuk Sarıca, 2012-2013 sezonundan bu yana Pınar Karşıyaka’da görev yaptı.

İlk sezonunda Pınar Karşıyaka’yı EuroChallenge Kupası’nda dörtlü finale taşıyan Ufuk Sarıca, finalde Rus ekibi Krasnye Krylia’ya 77-76 mağlup olarak ikincilikte kaldı.

Sarıca yönetiminde 2013-2014 sezonunda Türkiye Kupası’nı müzesine götüren yeşil-kırmızılı ekip, Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladığı 2014-2015 sezonunda ligi şampiyon tamamladı.

İzmir temsilcisi, geride kalan sezon da THY Avrupa Ligi’nde ilk kez mücadele etme hakkını elde etti.

Haberin Devamı