Yaşam Uğur böcekleri uçacakları günü bekliyor

Uğur böcekleri uçacakları günü bekliyor

Paylaş
Uğur böcekleri uçacakları günü bekliyor

Denizli'nin yüksek dağlarında karların erimesinin ardından yumurtadan çıkan uğur böcekleri kendilerini rüzgara bırakıp tarım arazilerine uçacakları günü bekliyor

Denizli'nin yüksek dağlarında karlar erimeye başladı, beyaz örtünün altından milyonlarca canlı hayata ’merhaba’ dedi. Çal Çökelez Dağı’ndaki Ellez Dede mevkiinde karların erimesinin ardından yumurtadan çıkan uğur böcekleri kendilerini rüzgara bırakıp tarım arazilerine uçacakları günü bekliyor.



Denizli Doğa Sevenler Derneği Başkanı Ümit Şıracı bu yıl kar yağışının yoğun olduğunu, Denizli’nin yüksek dağları Honaz, Başkarcı, Babadağ ve Akdağ zirvelerinin beyaz örtüyle kaplı olup, bu dağların zirvesinde de uğu rböceklerinin iki, üç hafta sonra kanatlanacağını söyledi. Çal ilçesindeki Çökelez Dağı’nda uğur böceklerinin fotoğraflarını çeken Şıracı şöyle dedi:



'HER BİRİ GÜNDE 100 YAPRAK BİTİ TÜKETİYOR'

"Yumurtadan yeni çıkan uğur böcekleri birkaç güne kadar rüzgarın önüne kendilerini bırakıp ovalara inecek. Avcı böcek türü olan uğur böcekleri tarımsal açıdan çok değerli. Yetişkin bir uğur böceği günde 100 yaprak biti tüketiyor. Dolayısıyla bu böceklerin doğaya faydası çok. Yumurtadan çıkan uğur böcekleri muhteşem görünümde oluyorlar."

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

Haberin Devamı