Gündem Uğur Dündar: Kalemimizi satmak yerine kırarız

Uğur Dündar: Kalemimizi satmak yerine kırarız

Paylaş
Uğur Dündar: Kalemimizi satmak yerine kırarız

Star Tv Haber Grup Başkanı usta gazeteci Uğur Dündar, gazeteci yazar Nedim Şener'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı

CNNTÜRK'teki canlı yayına telefonla bağlanan Uğur Dündar şunları söyledi:

Nedim Şener, Türkiye'nin yetiştirdiği soruşturmacı gazetecilik kulvarının önemli temsilcilerindendir. Nedim gazetecilik ilkelerinin dışında herhangi bir davranışı sergileyebilecek yapıda değildir. Halkın gerçekleri öğrenme arayışının ötesinde bir arayışa asla girmemiştir. İllegal örgütlerle bağlantısı olabileceğini hiç düşünmüyorum. Nedim sadece gazetecidir, cesaretli bir gazetecidir. Nedim bu çevrelerin istediklerini söylemediği için, onlara ters düştüğü için tepki çekmiş olabilir ama unutulmamalı ki demokrasi muhalefet etme hakkı olduğu sürece demokrasidir.

Gazetecilik korkuyla yapılabilecek bir meslek değildir. Zaten hepimizin kafasında yeterince otosansür olgusu yeretmiş durumdadır. Bu üzücü bir gerçektir. Düşünebiliyor musunuz, İçişleri Bakanı'nın 'Türkiye'deki basın özgürlüğünün Amerika'dan bile önde olduğunu söylediği günlerden birkaç gün sonra gazeteciler yazdıkları kitaplar ve yaptıkları haberler nedeni ile terör örgütü ilişkisi suçlamasıyla gözaltına alınabiliyorlar. Bunu benim kabul etmem mümkün değildir.

Haberin Devamı

Dürüst ve tarafsız gazetecilik artık yetmiyor. Ben kişisel olarak belli bir olgunluğa ulaştığım için bizden alkış bekleniyor. Yani iktidarın yaptığı her şeyi alkışlamadığın zaman iktidara köstek olan gazeteci oluyorsunuz. Bir anlamda bu durum Sedat Simavi'nin söylediği o unutulmaz sözleri bize hatırlatıyor: Kalemini kır ama satma! Alkışlamak bana göre satmak anlamına gelir. Biz kalemimizi satmak yerine kırarız ve bu mesleği yapmayız.

POSTA İNTERNET