Nedim Şener Uğur Dündar ve Erbakan
HABERİ PAYLAŞ

Uğur Dündar ve Erbakan

Haberin Devamı

Kulaklarımla duymasam neredeyse ben de inanacağım; Uğur Dündar’dan neredeyse bir Erbakan düşmanı yaratmaya çalışanları hayretle izliyorum. Oysa rahmetli Erbakan ile 2010 yılında karşılıklı saygı dolu diyaloglarına kulaklarımla şahit oldum.

Biliyorsunuz, bence hakkı yenmiş efsane siyasetçilerinden Necmettin Erbakan adına düzenlenen “Necmettin Erbakan Ödülleri 2018” törenine usta televizyoncu Uğur Dündar da katıldı. Dündar törende Medya Dalı’ndaki ödülü gazeteci Ruşen Çakır adına gazeteci İrfan Bozan’a takdim etti.

O andan itibaren özellikle sosyal medya üzerinden büyük bir linç kampanyası başladı.

Oysa Uğur Dündar, onu linç etmeye kalkanların yüzüne bakmadığı dönemde Necmettin Erbakan ile son ropörtajı yapan ona ekranı açan televizyoncuydu. Ben de o dönem Uğur Dündar’ın Arena programına konuk olarak katılıp sorular sorardım.

Hiç unutmayacağım programlardan birisi Necmettin Erbakan ile 2010 yılı Kasım ayında yapılan o programdır. Necmettin Erbakan, Uğur Dündar’a, ”Uğur bey bana başbakanlık mazbatamı verin de ben gideyim” dedi. Uğur bey, “Anlamadım efendim” dedi. Zar zor konuşuyordu ama kendine has gülüşüyle, Dündar’ın 1992’de yaptığı “İşte Hayatınız” programını hatırlatarak, “Siz benimle ilgili ‘İşte Hayatınız’ programı yaptınız, o program o kadar güzel oldu ve bana o kadar uğurlu geldi ki, ben o programdan sonra Başbakan oldum. Şimdide verin benim Başbakanlık mazbatamı ben gideyim' dedi.

Sevgi ve saygı vardı

Bütün program boyunca karşılıklı saygının ötesinde sevgiye bizzat şahit oldum. Şimdi Erbakan’ı koruyormuş gibi yapanların hiç birisi yoktu o zaman etrafında. Yanındaki birkaç görevliyle birlikte programdan sonra Erbakan’ı tekerlekli sandalyesiyle aracına kadar uğurladık. O yüzden yazılan çizilenler büyük haksızlık ama Dündar’ın hayatı böyle geçti. Sevenleri düşmanlarından her zaman fazla olmuştur. Bana göre tepki gösterenlerin derdi başka.

24 Haziran seçimleri öncesi muhalefetin çatı adayı olarak ismi ortaya atılan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, tam da bu tartışmanın yapıldığı gün törene katılması asıl tepkiyi yarattı. Hele hele çatı adayı için partiler arasında tur düzenleyen SP Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gül’ün verdiği fotoğraf tepkileri çoğalttı.

Ama birileri, Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda olağanüstü toplumsal baskı yaşamasına rağmen ısrarla siyasetten uzak durmayı tercih eden Uğur Dündar’ı linç etmeye kalktı. İyi yönünden bakalım, bu sayede yeni kuşaklar Dündar’ın Erbakan ile muhabbetini de öğrenmiş oldu. Sonuç; yıkamayan linçgüçlendirirmiş…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder