Gündem Uğur Dündar'ın avukatına dava

Uğur Dündar'ın avukatına dava

Paylaş
Uğur Dündar'ın avukatına dava

Uğur Dündar'ın avukatına dava

Ergenekon İddianamesinde bulunan bazı ifadelerde eşinin adının geçmesine tepki gösteren Uğur Dündar, iddianameyi hazırlayan 6 savcı hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayette bulunmuştu. Hazırladığı şikayet dilekçesinde hakaret içeren sözler olduğu gerekçesiyle Uğur Dündar’ın avukatı Vural Ergül hakkında, dilekçede adı geçen savcılar suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Şikayette bulunan savcıların Vural Ergül hakkında hazırladığı şikayet dilekçesinde "Yaptığı görevden dolayı kamu görevlilerine hakaret" ve "Adil yargılamayı etkileme" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ergenekon Soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Nihat Taşkın, Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgüzel, Fikret Seçen ve Mehmet Murat Yönder şikayetçi sıfatıyla yer aldı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 30 Aralık 2009 tarihli yazısına istinaden hazırlanan iddianamede, 2009/188 sayılı Ergenekon Davası iddianamesinin delilleri arasında Star Televizyonu ana haber bülteni sunucusu Uğur Dündar'la ilgili bazı ifadelerin geçmesi nedeniyle, Uğur Dündar'ın 25 ve 26 mart 2009 tarihli ana haber bültenlerinde, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili olarak bazı iddialar ileri sürdüğü ifade edildi. Uğur Dündar'ın avukatı olan şüpheli Avukat Vural Ergül'ün bu iddialarla ilgili olarak HSYK'ya bir dilekçe sunduğu ve basına yazılı açıklamada bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

TCK'nın 288, 125/1-2-3a-4 ve 43/2 maddeleri uyarınca "Yaptığı görevden dolayı kamu görevlilerine hakaret" ve "Adil yargılamayı etkileme" suçundan 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istenen Avukat Vural Ergül hakkındaki son soruşturma, ağır ceza mahkemesinde yapılacak.

Hasan ÖRNEKOĞLU/İSTANBUL, (DHA)