Gündem Uğur Kurt kararına avukatlarından tepki! Avukat Turgut Kazan açıklama yapacak!

Uğur Kurt kararına avukatlarından tepki! Avukat Turgut Kazan açıklama yapacak!

Paylaş
Uğur Kurt kararına avukatlarından tepki! Avukat Turgut Kazan açıklama yapacak!

Okmeydanı'nda cemevi avlusunda polis kurşunuyla vurulan ve yaşamını yitiren Uğur Kurt'un avukatı Turgut Kazan'dan mahkeme kararına tepki var

İstanbul Okmeydanı’nda bir yakınının cenazesi için cemevi avlusunda beklerken vurulan Uğur Kurt’un ölümüne yol açan polisin aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasının 12 bin TL para cezasına çevrilmesine, ailesi ve avukatları tepki gösterdi.

Avukat Turgut Kazan yaptığı yazılı açıklamada herkesi İstanbul Barosu’ndaki basın toplantısın davet etti.

Kazan'ın yaptığı açıklama şöyle;


Uğur Kurt'un anne ve babası: Adalete güveniyorduk, olmadı


"Önce meşru müdafaa deyip, daha baştan kurtarmak istediler. Basın sahip çıktı, yazdı tartıştı, cesaret edemediler. Şimdi yargı yolunu kullanarak yine destan yazan polisi koruyorlar.


Uğur Kurt duruşmasında karar çıktı


Karşıda cenaze töreni var. Kendisine sıkma / sıkma diye bağırılıyor. Atış yönü belli / açı belli. Sanık polis ateş ediyor, Uğur Kurt’u öldürüyor. Ve böyle bir cinayete 12.100 tl para cezası veriliyor. Yani tam bir cezasızlık uygulaması. Aihm’nce karara bağlanan 500 dosya vardı. Onlara bir dosya daha ekleniyor. Ve böylece hiçbirimizin can güvenliği kalmıyor.

Kansere yakalanmış baba / anne dahil; bütün aileyle birlikte yarın saat 10.30'da İstanbul Barosu'nda görüntüler eşliğinde bir basın toplantısı yapacağız."