Dünya Ukrayna, Rusya'nın konvoyuna saldırdı

Ukrayna, Rusya'nın konvoyuna saldırdı

Paylaş
Ukrayna, Rusya'nın konvoyuna saldırdı

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın gece Ukrayna'ya giriş yaptığı iddia edilen askeri konvoyuna saldırı düzenlediklerini ve konvoyun bir bölümünü yok ettiklerini açıkladı

Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın gece Ukrayna’ya giriş yaptığı iddia edilen askeri konvoyuna saldırı düzenlediklerini ve konvoyun bir bölümünü yok ettiklerini açıkladı.

Ukrayna ordu sözcüsü Andriy Lysenko, yaptığı basın toplantısında, “Askeri araçlara karşı uygun görülen eyleme geçilmiş ve araçların bir kısmı yok edilmiştir” dedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise İngiltere Başbakanı David Cameron’la yaptığı görüşmede, Rus konvoyunun “önemli” bir kısmının yok edildiğini belirtti. Gelişmenin üzerine Cameron, Rusya büyükelçisini olayla ilgili bilgi almak için toplantıya çağırdı.

RUSYA, İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Dün gece Rus askeri araçlarının Ukrayna’ya giriş yaptığı iddia edilmiş, ancak bu iddia Kremlin tarafından yalanlanmıştı. Rus yetkililer, iddiaları yalanladıkları açıklamada “Kiev, askeri yardım göndermemizi engellemeye çalışıyor” ifadeleri kullanılmıştı. Fakat Avrupa ülkeleri, konvoyun geçişinin gerilimi artırmak yönünde bir hareket olduğunu vurgulamıştı.

Kiev’in, Rus askeri mühimmatının sınırları içinde bulunduğunu kanıtlaması halinde Batılı güçlerin Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı