Dünya Ukrayna'da 4 yılda 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna'da 4 yılda 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Ukrayna'da 4 yılda 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna’da resmi raporlara göre, 2014 yılında patlak veren iç savaştan bu yana toplamda 2 bin 500 kişinin hayatını yitirdiği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve AGİT raporları doğrultusunda Ukrayna ve Rusya kaynaklarına dayandırılarak yapılan çalışmada, Ukrayna’da 2014 yılında başlayan iç savaştan beri toplamda 2 bin 500 sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yapılan açıklamada ülkede yaşanan iç savaşta 9 binden fazla insanında yaralandığı, yaralanmaların çoğunun insanlar üzerinde kalıcı hasarlar bıraktığı tespit edildi. Raporlarda, bu ölüm ve yaralanmaların neredeyse tümünün Kiev yönetiminden tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti taraflarında yaşandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

ZAHARÇENKO'NUN ÖLÜMÜ DE SAVAŞ ÖLÜMÜ SAYILDI

Rusya tarafından yapılan bir başka araştırmada ise Ukrayna’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Ocak 2017 ile Eylül 2018 tarihleri arasında toplamda 180’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Donbass Bölgesi'nde 2015 yılında 50 bin kişinin evlerinden olduğu veya savaştan doğrudan zarar gördüğü açıklandı. Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bombalı suikast sonucu öldürülen lideri Alexandr Zaharçenko’nun ölümünün ise son savaş ölümü olarak kayda geçtiği öğrenildi.