Seyahat Ukraynalı turistlerden Kayseri'ye yoğun ilgi

Ukraynalı turistlerden Kayseri'ye yoğun ilgi

Paylaş
Ukraynalı turistlerden Kayseri'ye yoğun ilgi

Ukraynalı kayakseverlerin Erciyes’e ilgisi yoğun. Ukrayna'nın iki büyük seyahat acentası Erciyes’te kayak yapma talebine olan yoğunluk nedeniyle bu kayak sezonunda Kiev’den Kayseri’ye charter uçuşları düzenlemeyi planlıyor

Kayseri’ye olan ilgisinin her geçen sezon artmakta olduğunu kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük şunları söyledi:

"Kasım 2017 tarihinde katıldığımız fuardan sonra otelimize gelen Ukraynalı turist sayısında patlama yaşadık. Şöyle ki gelen turist sayısı, fuar öncesine oranla yaklaşık 3 kat arttı ve gelenlerin tamamı kayağa geldi. Otel olarak 28-30 Mart tarihleri arasında da Kiev’de 25.UITT Fuarı'na katıldık. Standımıza gelen Ukraynalı seyahat acentalarının yetkilileri, 'Müşterilerimizden otelinizde kalıp Erciyes’te kayak yaptıklarını duyuyoruz. Hakkınızda çok iyi yorumlar aldığımız için bilgi almaya geldik' dediler. Fuarda 150’nin üzerinde acenta ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bunların içinde 4 tanesi Ukrayna’nın en büyük acentalarındandı. Bu sezon ‘Kayseri+Kapadokya Kültür Kayağı’ projesi kapsamında, planlanan direk charter uçuşları ile birlike daha fazla turisti şehrimizde misafir etmeyi hedefliyoruz."

MAYIS'TA FAM TRİP ORGANİZE EDİLECEK

Fuarın ardından Ukraynalı seyahat acentaları ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Menderes Karaküçük konuşmasına şöyle devam etti: "2018 – 2019 kayak sezonu için Erciyes Kayak Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Murad Cahit Cıngı ile birlikte acentaların yetkilileriyle görüşüyoruz. Gelecek ay içerisinde bir Fam Trip organize etmek için çalışıyoruz. Ayrıca bu ay içerisinde fuarda görüştüğümüz acentalardan birinin yetkilisi, Kayseri’ye gelerek hem tesisleri gezecek hem de charter operasyonlarını değerlendirecek. Ukrayna’nın Kayseri’ye ilgisi şu an sadece kayak turizmi açısından olsa da diğer turizm imkanlarına da dikkatlerini çekmekteyiz."

TALEP VAR AMA DİREKT UÇUŞ YOK

Ukrayna’dan Kayseri’ye yoğun ilginin olmasına rağmen en büyük sorunun ulaşım olduğunun altını çizen Menderes Karaküçük “En önemli sorunumuz ulaşım. Bize son derece yakın olan bu ülke ile maalesef ulaşım imkanlarımız kısıtlı ve paket turların kullanamayacağı kadar pahalı. Şu aşamada sadece İstanbul makul uçak fiyatları ile ulaşılabilir durumdayız. Aktarmalı uçuşlar söz konusu olduğunda,fiyatlar oldukça artıyor. Öbür taraftan Ukrayna’dan sadece İstanbul Atatürk Havalimanına uçuş olması ve Sabiha Gökçen’den uçuş olmaması da biletleri daha pahalı hale getirebiliyorç Diğer taraftan bazı havayolu şirketlerinin de Ukrayna uçuşlarının aktarma istasyonu olarak Ankara’yı kullanıp İstanbul’dan hiçbir seçenek sunmuyor olması da, Kayseri bölgesine ulaşmayı neredeyse imkansız seviyesinde zorlaştırıyor. Bilindiği üzere Ankara’dan Kayseri’ye karayolunun dışında bir ulaşım imkanı yok. Bu sebeple de geriye acentaların direk charter uçuşu yapmalarının dışında başka bir şansımız bulunmuyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı