Gündem Ulan Hasan beni televizyonda gördün mü?

Ulan Hasan beni televizyonda gördün mü?

Paylaş
Ulan Hasan beni televizyonda gördün mü?

Adana Valisi, yasadışı gösterilerde çocukların kullanılmasını önlemek yeni bir uygulama daha gündeme getirdi

Polislere taş atan çocukların ailelerinin yeşil kartını iptal etme düşüncesini gündeme getiren Adana Valisi İlhan Atış, yasadışı gösterilerde çocukların kullanılmasını önlemek için bu kez yeni bir uygulamayı gündeme getirdi. Atış, eylemlere katılan çocukları saptayıp, yasal yollarla ailelerinden alarak devlet güvencesinde Çocuk Esirgeme Kurumları'na yerleştirebileceklerini söyledi.

OYUN SANIYORLAR

Kentin göç alan bölgelerinde 127 bin öğrenci bulunduğunu, bunlardan sadece 200'ünün olaylara karıştığının belirlendiğini anlatan Vali Atış, bu çocukların da bilinçli şekilde polise taş atmadığını, oyun sanarak polislerin karşısına geçtiğini savundu. Anne, baba kadar diğer yakınlarının da çocuklara sahip çıkması gerektiğini belirten Atış, "Benim zamanımda biz elektrik ve telefon direklerindeki fincanlara sapanla taş atardık. Ben eminim ki çocuklar polis olduğu için taş atmıyor. Bir oyun sanıyor. Hatta, 'Ulan Hasan beni akşam televizyonda gördün mü?' diyor, 'Gördüm' diyen Hasan'a 'Gel seni de götüreyim' diyor. Bence doğrudan doğruya Türk polisine taş atma amacını güdenin 100'den fazla olmadığını düşünüyoruz. Eğer gözümüzde çok büyütürsek telaşa kapılırız. Emin olun biz hiç bir zaman telaşa kapılmadık. Telaşa kapılsak sert davranırız, çocuklarımızı üzeriz" dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR MAŞA

Son günlerdeki yasa dışı gösterilerde göz altına alınan 5 kişinin tutuklandığını, 25 kişinin ise bugün adliyeye sevk edileceğini belirten Atış, "Çocuklarla muhatap olmak istemiyoruz. Bize göre onlar maşa. Biz maşayı tutanı bulmalıyız. Galiba bir kısmını da bulduk. Çocuklarımızı maşa olarak kullanmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Benim söylediğim bir şey var önce vatandaş vatandaşlığını bilecek. Mesela bir yasa var. Sürekli olaya karışan çocukları ailelerinden hakim kararıyla alıp, sosyal hizmetlere bağlı Çocuk Esirgeme Yuvaları'na verebiliriz. Gerekirse bu yola da başvuracağız. Aileler çocuklarına sahip çıkacaklar" diye konuştu.

ANADOLU ERKEĞİ MERTTİR, ÇOCUKLARI ÖNE SÜRMEZ

Olaylarda çocukları ve hamile kadınların öne sürülmemesi gerektiğini belirten Atış, Tokat'ta şahit edilen ve Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde toprağa verilen uzman çavuş Harun Arslankaya'nın ailesine başsağlığı dileyip, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Dünkü şehidimiz son acımız olur inşallah. Allah önce milletimize, ailesine sabırlar versin. sinirlerimize hakim olmamızın zamanıdır. Üzüntüye, endişeye, korkuya kapılmayacağız. Yoksa sağlıklı düşünemeyiz. 7, 8, 9 yaşındaki çocukların şiddet ortamından uzak tutulmasının görevi anne ve babanın olduğu kadar yakınlarının da görevidir. Benim bildiğim Anadolu erkeği merttir, yapacağını açık seçik yapar, çocukları, hamile kadınları öne sürmez. İnanıyorum ki çocuklarımızı yakın zamanda, Çocuk Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'nin çalışmalarıyla şiddet ortamından uzaklaştıracağımıza inanıyoruz."

DHA