Gündem Ulaşım zammı yargıya taşınıyor

Ulaşım zammı yargıya taşınıyor

Paylaş
Ulaşım zammı yargıya taşınıyor

Ulaşım zammı yargıya taşınıyor

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan bugün itibari ile yürürlüğe giren toplu taşımaya yapılan zamları yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) toplu taşımaya yaptığı zamları eleştirdi.

Göktaş, kimsenin yapılan zamma karşı tepki göstermediğini savunarak, İBB’ye açacakları davanın gerekçesini şöyle açıkladı: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce açıklanan zam kararı hakkında bir gün bekledik. Kimse o yerli olmadı. Ülkemizde ne değişti de, toplu taşıma ücretine yüzde 10 luk zam yapıldı? Ayrıca yapılan zam haksız, hukuksuz ve yersizdir. Millet zaten alım gücü sıkıntısı içindedir. Maaşlarında veya gelirlerinde herhangi bir artış söz konusu değildir. Ülkedeki enflasyon oranı ise açıktır. Ortada. Ne değişti, ne gibi zarar uğradılar da bu zammı yaptılar? Tam bilet, Öğrenci ücretleri, Aylık mavi kart ve diğer tümünde meydana gelen değişiklikleri yargıya taşıyoruz. Pazartesi Mahkemedeyiz. Bu yakışıksız uygulamaya dur diyeceğiz" dedi.(