Gündem Ulaştırma Bakanı'ndan Mavi Balina oyunu açıklaması

Ulaştırma Bakanı'ndan Mavi Balina oyunu açıklaması

Paylaş
Ulaştırma Bakanı'ndan Mavi Balina oyunu açıklaması

Bakan Ahmet Arslan okul servislerindeki güvenliğe ilişkin yeni yönetmelik ile ilgili 3 bakanlığın çalıştığını söyledi. Arslan "Tek bir öğrencimizin mağduriyeti bile kabul edilemez" dedi.  "Mavi balina" oyunu ile ilgili de konuşan Bakan Arslan "Servis sağlayıcıları oyunu engelleyebilir" açıklamasında bulundu

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, son günlerde yaşanan skandallarla gündeme gelen okul servisleriyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Arslan, bu konuda 3 bakanlığın çalıştığını ifade etti. Bakan Arslan, "Tek bir öğrencimizin mağduriyeti bile kabul edilemez" dedi.


Mavi Balina oyunu nedir, nasıl öldürüyor?


Yine son günlerde tartışma yaratan Mavi Balina oyunu hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, "Servis sağlayıcıları oyunu engelleyebilir" ifadelerini kullandı.

İKİ TÜRK GENCİNİN CANINA MAL OLDU

Dünya çapında yüzlerce gencin ölümüne sebep olduğu düşünülen oyuna karşı, ünlü aktivist bilgisayar korsanları Anonymous da tepki göstermiş, oyunun oynanmaması için kampanya başlatmıştı. Tüm bunlara rağmen hâlâ can almaya devam eden oyun, sadece bu ay içerisinde 2 Türk gencinin canına mal oldu.

Oyun yüzünden intihar ettiği düşünülen son kurban Evrim Mertin'in ailesi, oğullarının son dönemde değiştiğini, kol ve bacaklarında jiletle oluşturulmuş kesiklere tanık olduklarını belirtti. İstenilen görevlerin kamera ile ispatını zorunlu kılan psikopat oyuna dava açan aile, oğullarının bu sebeple intihar ettiğinin kanıtlanmasını istiyor.


Almanya'da yaşayan 14 yaşındaki Furkan Şen'in de intihar etmeden önce Mavi Balina oyununu oynadığı ve oyunda ‘gereğini yerine getirmek’ için kendisini öldürmüş olabileceği iddia edilmişti.