Spor Ülkelerinde krallar

Ülkelerinde krallar

Paylaş
Ülkelerinde krallar

Devre arasında transfer olan Bursasporlu Kenny Miller ve Galatasaraylı Bogdan Stancu, halen ülkelerinin liglerinde gol krallığı yarışının içindeler

Ligde geçen yıl şampiyonluğu son maçta kazanan Bursaspor, 2010-2011 sezonunun devre arası transfer döneminde İskoçya’nın Glasgow Rangers takımından golcü oyuncu Kenny Miller’i kadrosuna kattı.

Bursaspor’a gelmeden önce eski liginde 18 maçta, 21 gol kaydeden Miller, ligin bitimine 5 hafta kala, gol krallığı yarışında ilk sıradaki yerini koruyor. Kenny Miller’in 21 golle gol krallığında ilk sırada yer aldığı İskoçya Ligi’nde, Kilmarnock takımından Conor Sammon ise 15 golle ikinci sırada bulunuyor.

Sammon ligin son 5 maçında 7 gol atmayı başaramazsa, Bursasporlu Miller, yarım devrelik performansıyla İskoçya gol krallığı unvanının sahibi olmayı başaracak.

Bu arada İskoçya’daki performansını Türkiye’de de sürdüren başarılı golcü, Spor Toto Süper Lig’de de 4 gole imza atmayı başardı. Kenny Miller, Bursaspor’un ligde oynadığı 10 maçta forma giyerken, Kardemir Karabükspor, Bucaspor, Sivasspor ve Galatasaray karşılaşmalarında rakip ağları sarsmayı başardı.

BOGDAN STANCU KRALLIKTA İLK SIRADA

Galatasaray’ın devre arası transferde, Romanya’nın Steau Bükreş takımından kadrosuna kattığı Sorin Bogdan Stancu da Türkiye’ye gelmeden önce ülkesinde gol krallığında ilk sırada bulunuyordu.

Ülkesinde oynadığı toplam 17 maçta, 13 gol kaydeden Stancu, krallıktaki yerini Politehnica Timisoara takımında forma giyen Ianis Zicu’ya kaptırsa da halen Romanya’nın en golcü ikinci futbolcusu durumunda bulunuyor.

Politehnica Timisoara’dan Zicu, "Stancu’nun yokluğunda" gollerine devam ederek, forma giydiği 19 karşılaşmada 14 gole ulaştı ve Galatasaraylı futbolcunun önüne geçmeyi başardı.

Zicu’nun takımı Timisoara, lider Otelul Galati takımının 2 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesini sürdürüyor. Romanya ligindeki performansıyla parmak ısırtan Stancu, aynı başarıyı yeni takımı Galatasaray’da sürdüremedi.

Ligde sadece Eskişehirspor maçında bir gol kaydedebilen Rumen golcü, sarı-kırmızılı takım adına ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Gaziantepspor maçında da bir gole imza attı.

Haberin Devamı