Ekonomi Ülker satış haberiyle yine şaşırttı

Ülker satış haberiyle yine şaşırttı

Paylaş
Ülker satış haberiyle yine şaşırttı

Yaptığı uluslararası şirket alımlarıyla gündeme gelen Ülker, bu sefer bir satış haberine konu oldu

Starbucks'ın en büyük rakibi ABD'li Caribou Coffee, Ülker'in kahve zinciri Cafe Crown'u satın aldı. Türkiye'nin önde gelen gruplarından Ülker, alışverişte. Geçen günlerde Şok'u 600 milyon liraya satın alarak discount (indirimli market) sektörüne adım atan Ülker, bünyesindeki kafe zinciri Cafe Crown'u ise dünyada Starbucks'un en büyük rakibi Caribou Coffee'ye sattı. Başarılı markaları satın alması ile ünlü Ülker'in Cafe Crown'u elden çıkaracağı uzun bir süredir sektörde konuşuluyordu.

16 ülkede 415 şubesi var Radikal gazetesinin haberine göre; 2003 yılında Yıldız Holding bünyesinde kurulan Cafe Crown'un 7 farklı şehirde 28 şubesi bulunuyor. Şubelerin yarısı franchise. 1992 yılında kurulan ABD'li Caribou Coffee'nin ise 16 ülkede 500'ün üzerinde şubesi bulunuyor.

Şirket, ABD pazarında Starbucks'tan sonra ikinci büyük kahve zinciri. 2010 yılında 283 milyon dolar ciroya ulaşan ABD'li zincirin dünya genelinde 6 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.

200 milyon dolarlık rekabet Türkiye kahve pazarı 200 milyon dolarlık bir hacme ulaştı. Sert bir rekabetin yaşandığı sektörün iddialı oyuncuları arasında Starbucks, Robert's Coffee, Gloria Jeans, Illy, Caffee Nero, Testa Rossa, Kahve Dünyası, Lavazza, Coffee Republic yer alıyor. Caribou'nun da pazara adım atması ile rekabetin daha da artması bekleniyor.

Haberin Devamı